Na het laatste fluitsignaal stormden Wigan-supporters het veld op. Daarbij kwam het ook tot een handgemeen tussen Manchester City-aanvaller Sergio Agüero en een Wiganfan die hem belaagde. Op videobeelden is te zien hoe de Argentijn een slag uitdeelt en door zijn ploegmaats in bedwang moet worden gehouden. Agüero riskeert wellicht een schorsing.

Maar ook de twee clubs zullen het mogen uitleggen. De krant The Guardian meldt dat Manchester City 'uitleg' vraagt van Wigan, maar voorlopig geen plannen heeft om een officiële klacht in te dienen bij de Football Association.

Toch bekijkt de FA de zaak, om mogelijk nog sancties uit te vaardigen. Het lijkt immers duidelijk dat de thuisploeg faalde in de bescherming van de spelers van beide teams, maar ook supporters van Manchester City bekogelden stewards en politieagenten.

De gemoederen tussen beide ploegen raakten al tijdens de wedstrijd verhit, nadat scheidsrechter Anthony Taylor City-speler Fabian Delph kort voor de rust eerst geel gaf voor een stevige tackle op Max Power van Wigan, maar vervolgens zijn besluit veranderde naar rood.

De voorzitter van Wigan, David Sharpe, kondigde op de openbare omroep BBC al aan dat zijn club zelf een onderzoek start. 'De emoties maken zich soms meester van de supporters, dat was gisterenavond duidelijk. Ik hou niet van wat ik heb gezien na de match'.

Geen 'quadruple'

Het was de Noord-Ierse cultheld Will Grigg die elf minuten voor tijd het enige doelpunt van de partij maakte. Kevin De Bruyne viel bij City even voorbij het uur in, Vincent Kompany bleef op de bank.

Door de uitschakeling kan Manchester City dit seizoen niet meer alle competities winnen waaraan het deelneemt. De Citizens kunnen dit seizoen nog drie trofeeën pakken. Ze tellen in de Premier League zestien punten voorsprong op eerste achtervolger Manchester United. In de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League wonnen de Citizens met 0-4 bij Bazel, terwijl in de finale van de League Cup komende zondag Arsenal wacht.

Wigan heeft overigens een speciale relatie met Manchester City. In mei 2013 won de kleine club haar enige prijs ooit door in de finale van de FA Cup Manchester City met 1-0 te verslaan.

Na het laatste fluitsignaal stormden Wigan-supporters het veld op. Daarbij kwam het ook tot een handgemeen tussen Manchester City-aanvaller Sergio Agüero en een Wiganfan die hem belaagde. Op videobeelden is te zien hoe de Argentijn een slag uitdeelt en door zijn ploegmaats in bedwang moet worden gehouden. Agüero riskeert wellicht een schorsing.Maar ook de twee clubs zullen het mogen uitleggen. De krant The Guardian meldt dat Manchester City 'uitleg' vraagt van Wigan, maar voorlopig geen plannen heeft om een officiële klacht in te dienen bij de Football Association.Toch bekijkt de FA de zaak, om mogelijk nog sancties uit te vaardigen. Het lijkt immers duidelijk dat de thuisploeg faalde in de bescherming van de spelers van beide teams, maar ook supporters van Manchester City bekogelden stewards en politieagenten.De gemoederen tussen beide ploegen raakten al tijdens de wedstrijd verhit, nadat scheidsrechter Anthony Taylor City-speler Fabian Delph kort voor de rust eerst geel gaf voor een stevige tackle op Max Power van Wigan, maar vervolgens zijn besluit veranderde naar rood. De voorzitter van Wigan, David Sharpe, kondigde op de openbare omroep BBC al aan dat zijn club zelf een onderzoek start. 'De emoties maken zich soms meester van de supporters, dat was gisterenavond duidelijk. Ik hou niet van wat ik heb gezien na de match'.Het was de Noord-Ierse cultheld Will Grigg die elf minuten voor tijd het enige doelpunt van de partij maakte. Kevin De Bruyne viel bij City even voorbij het uur in, Vincent Kompany bleef op de bank.Door de uitschakeling kan Manchester City dit seizoen niet meer alle competities winnen waaraan het deelneemt. De Citizens kunnen dit seizoen nog drie trofeeën pakken. Ze tellen in de Premier League zestien punten voorsprong op eerste achtervolger Manchester United. In de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League wonnen de Citizens met 0-4 bij Bazel, terwijl in de finale van de League Cup komende zondag Arsenal wacht.Wigan heeft overigens een speciale relatie met Manchester City. In mei 2013 won de kleine club haar enige prijs ooit door in de finale van de FA Cup Manchester City met 1-0 te verslaan.