Belg Michel Preud’homme (FC Twente) verkozen tot beste coach van Nederland

© EPA

De beste voetbaltrainer van een Nederlandse voetbalploeg is een Belg. Zijn naam Michel Preud’homme. Zijn ploeg FC Twente.

Michel Preud’homme, trainer van FC Twente, is door zijn collega’s van alle Nederlandse profclubs verkozen tot beste coach van het seizoen 2010-2011. De 52-jarige Waal treedt in de voetsporen van Steve McClaren, zijn voorganger bij de club uit Enschede.

Goed seizoen

Preud’homme kwam vorige zomer over van AA Gent. Hij won afgelopen seizoen met FC Twente de Nederlandse beker en Johan Cruijff Schaal en eindigde als tweede in de competitie. De voormalige doelman van de Rode Duivels was samen met John van den Brom (ADO Den Haag), Fred Rutten (PSV), Harm van Veldhoven (Roda JC), en René Trost (MVV) genomineerd.

Trotse Preud’homme

Preud’homme reageerde trots op zijn uitverkiezing. “In het begin zal er best sceptisch over mijn aanstelling zijn gereageerd. Een Belgische trainer voor de kampioen van Nederland en dan ook nog een ex-keeper. Maar wij zijn ijzersterk geweest. Ik ben ook trots dat ik de Rinus Michels Award te danken heb aan mijn collega’s.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content