"We zijn on speaking terms", bevestigt Vandekerkhof in Sport/Voetbalmagazine. "Ik was daar vorige week en ik ga volgende week terug."

Academie

United Telecom sponsort eersteklasser AS Eupen en tweedeklasser Lommel United. Abeels runt al enkele jaren een voetbalacademie in Kenia, waar onder meer middenvelder Victor Wanyama van Germinal Beerschot vandaan komt.

"Ik speelde in een ver verleden nog zaalvoetbal tegen Jean-Marie", licht Vandekerkhof zijn link met Abeels toe. "Bij de thuismatch van Eupen tegen Germinal Beerschot bracht Geert Smets (voormalig commercieel manager bij STVV, nvdr) ons weer met elkaar in contact. We dronken die avond heel wat pinten. Jean-Marie maakte mij enthousiast over wat hij in Kenia doet." Van het een kwam het ander.

"De laatste maanden verleende ik hem wat financiële steun", aldus Vandekerkhof. "Nu willen we de jongens uit zijn academie op een zo hoog mogelijk niveau laten spelen. De voetbalschool mag volgende maand met een ploeg in de plaatselijke tweede klasse starten. Via Rangers FC kunnen we misschien nog een stapje sneller gaan. Rangers is overigens maar een spoor. Intussen namen ook andere clubs uit de hoofdstad Nairobi contact met ons op. Misschien komen er nog opportuniteiten."

Mike Verstraeten

Vandekerkhof reisde naar Kenia in het gezelschap van ex-profvoetballer Mike Verstraeten.

"Met hem heb ik al vijf à zes jaar een zakelijk partnership", aldus Vandekerkhof. "Hij doet dingen voor United Telecom. Ik nam hem mee om een analyse te maken van het potentieel dat in de academie van Jean-Marie schuilt. Mike heeft veel meer kennis van voetbal dan ik."

(KDR)

"We zijn on speaking terms", bevestigt Vandekerkhof in Sport/Voetbalmagazine. "Ik was daar vorige week en ik ga volgende week terug." AcademieUnited Telecom sponsort eersteklasser AS Eupen en tweedeklasser Lommel United. Abeels runt al enkele jaren een voetbalacademie in Kenia, waar onder meer middenvelder Victor Wanyama van Germinal Beerschot vandaan komt. "Ik speelde in een ver verleden nog zaalvoetbal tegen Jean-Marie", licht Vandekerkhof zijn link met Abeels toe. "Bij de thuismatch van Eupen tegen Germinal Beerschot bracht Geert Smets (voormalig commercieel manager bij STVV, nvdr) ons weer met elkaar in contact. We dronken die avond heel wat pinten. Jean-Marie maakte mij enthousiast over wat hij in Kenia doet." Van het een kwam het ander. "De laatste maanden verleende ik hem wat financiële steun", aldus Vandekerkhof. "Nu willen we de jongens uit zijn academie op een zo hoog mogelijk niveau laten spelen. De voetbalschool mag volgende maand met een ploeg in de plaatselijke tweede klasse starten. Via Rangers FC kunnen we misschien nog een stapje sneller gaan. Rangers is overigens maar een spoor. Intussen namen ook andere clubs uit de hoofdstad Nairobi contact met ons op. Misschien komen er nog opportuniteiten." Mike VerstraetenVandekerkhof reisde naar Kenia in het gezelschap van ex-profvoetballer Mike Verstraeten. "Met hem heb ik al vijf à zes jaar een zakelijk partnership", aldus Vandekerkhof. "Hij doet dingen voor United Telecom. Ik nam hem mee om een analyse te maken van het potentieel dat in de academie van Jean-Marie schuilt. Mike heeft veel meer kennis van voetbal dan ik." (KDR)