De Belgische nationale -17, onder leiding van Bob Browaeys, kenden de nodige moeite om door de poulefase te geraken. In een groep met Ecuador, Honduras en Mali, konden ze zich als beste derde plaatsen voor de knock-outfase. Daarin wachtte het Zuid-Korea van toptalent Lee Seeung-Woo, actief bij de jeugd van FC Barcelona.

Met een hecht verdedigend blok en twee dodelijke counters konden de Belgen de Zuid-Koreanen verrassen. Vooral de 2-0 van Verreth was een pareltje: lange ren, naar binnen kappen en snoeihard uithalen met links. Ook doelman Jens Teunckens (Club Brugge) eiste een uitblinkersrol op: hij stopte een strafschop en kwam meermaals magistraal tussen. Daarmee lijkt België zijn opvolgers voor Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois al te hebben klaarstaan. De openingsgoal kwam er via Anderlechtspeler Jorn Vancamp, die zo zijn zeventiende verjaardag op gepaste wijze kon vieren.

In de kwartfinales wacht Europees kampioen Frankrijk of Costa Rica.

Video met highlights (goal van Verreth op minuut 1:00):

De Belgische nationale -17, onder leiding van Bob Browaeys, kenden de nodige moeite om door de poulefase te geraken. In een groep met Ecuador, Honduras en Mali, konden ze zich als beste derde plaatsen voor de knock-outfase. Daarin wachtte het Zuid-Korea van toptalent Lee Seeung-Woo, actief bij de jeugd van FC Barcelona.Met een hecht verdedigend blok en twee dodelijke counters konden de Belgen de Zuid-Koreanen verrassen. Vooral de 2-0 van Verreth was een pareltje: lange ren, naar binnen kappen en snoeihard uithalen met links. Ook doelman Jens Teunckens (Club Brugge) eiste een uitblinkersrol op: hij stopte een strafschop en kwam meermaals magistraal tussen. Daarmee lijkt België zijn opvolgers voor Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois al te hebben klaarstaan. De openingsgoal kwam er via Anderlechtspeler Jorn Vancamp, die zo zijn zeventiende verjaardag op gepaste wijze kon vieren.In de kwartfinales wacht Europees kampioen Frankrijk of Costa Rica.