Een flauwe eerste helft met daarin twee afwachtende ploegen leverde slechts sporadisch doelgevaar op, de beste kans was zelfs voor de bezoekers. Bernardo Silva sneed goed naar binnen en krulde naar de verste paal, het leer ging maar nipt voorlangs. Even later stak ook Gelson Martins zijn neus aan het venster, maar gescoord werd er voor de pauze niet.

De verdedigend gestarte Rode Duivels - bij balverlies stonden ze achterin met vijf op een rij - stelden daar voor de pauze weinig tegenover - op een knal van Yannick Carrasco na - en dat zinde het thuispubliek toch niet helemaal. Halverwege de eerste helft hadden ze zich al laten horen door de naam van Radja Nainggolan luidkeels te scanderen.

Roberto Martinez wou de wedstrijd tegen Portugal gebruiken als een laatste test voor een reeks spelers vooraleer hij zijn definitieve 23-koppige selectie maandagmiddag naar de Wereldvoetbalbond FIFA moet sturen. De bondscoach wou dus zoveel mogelijk spelers nog een keer aan het werk zien en voerde bij de rust vier wissels door.

Christian Benteke, Adnan Januzaj, Nacer Chadli en de pas uit blessure teruggekeerde Marouane Fellaini kwamen het veld in voor Romelu Lukaku, Dries Mertens, Yannick Carrasco en Mousa Dembélé - van de vier invallers zijn vooral Benteke en Januzaj nog niet zeker van hun ticket richting Rusland.

Even later moest hij al een vijfde wissel doorvoeren, toen voormalig aanvoerder Vincent Kompany geblesseerd het veld moest verlaten. Kompany leek aangeslagen bij zijn wissel en trok meteen naar de kleedkamers, Dedryck Boyata - nog een twijfelgeval voor Rusland - was zijn vervanger.

Ook voor Thibaut Courtois leek het noodlot toe te slaan, toen de pas ingevallen Ricardo Quaresma op zijn pols ging staan. De Chelsea-doelman kon evenwel voortspelen, al liet Martinez reservedoelman Koen Casteels wel even opwarmen. Het is nu dus wel helemaal duidelijk dat de Wolfsburg-doelman mee mag naar Rusland, Matz Sels zal dus naast de selectie grijpen. In het slot van de wedstrijd kwam Thorgan Hazard zijn broer Eden nog vervangen.

Aan het spelbeeld veranderde dat allemaal weinig, de meeste dreiging bleef van de bezoekers komen, die te veel kansen konden afdwingen. De Rode Duivels bleven ver onder de verwachtingen in een wedstrijd die door de blessure van Kompany nog een zeer zure nasmaak kan krijgen. Bovendien is de relatie met het thuispubliek vertroebeld, de aanhang trakteerde de spelers na het laatste fluitsignaal op een fluitconcert. Woensdag volgt al de tweede oefeninterland in deze WK-voorbereiding, dan zakt Egypte naar het Koning Boudewijnstadion af. Op 11 juni wordt de uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica gespeeld, twee dagen voor het vertrek naar de Russische hoofdstad Moskou.

Een flauwe eerste helft met daarin twee afwachtende ploegen leverde slechts sporadisch doelgevaar op, de beste kans was zelfs voor de bezoekers. Bernardo Silva sneed goed naar binnen en krulde naar de verste paal, het leer ging maar nipt voorlangs. Even later stak ook Gelson Martins zijn neus aan het venster, maar gescoord werd er voor de pauze niet. De verdedigend gestarte Rode Duivels - bij balverlies stonden ze achterin met vijf op een rij - stelden daar voor de pauze weinig tegenover - op een knal van Yannick Carrasco na - en dat zinde het thuispubliek toch niet helemaal. Halverwege de eerste helft hadden ze zich al laten horen door de naam van Radja Nainggolan luidkeels te scanderen. Roberto Martinez wou de wedstrijd tegen Portugal gebruiken als een laatste test voor een reeks spelers vooraleer hij zijn definitieve 23-koppige selectie maandagmiddag naar de Wereldvoetbalbond FIFA moet sturen. De bondscoach wou dus zoveel mogelijk spelers nog een keer aan het werk zien en voerde bij de rust vier wissels door. Christian Benteke, Adnan Januzaj, Nacer Chadli en de pas uit blessure teruggekeerde Marouane Fellaini kwamen het veld in voor Romelu Lukaku, Dries Mertens, Yannick Carrasco en Mousa Dembélé - van de vier invallers zijn vooral Benteke en Januzaj nog niet zeker van hun ticket richting Rusland.Even later moest hij al een vijfde wissel doorvoeren, toen voormalig aanvoerder Vincent Kompany geblesseerd het veld moest verlaten. Kompany leek aangeslagen bij zijn wissel en trok meteen naar de kleedkamers, Dedryck Boyata - nog een twijfelgeval voor Rusland - was zijn vervanger. Ook voor Thibaut Courtois leek het noodlot toe te slaan, toen de pas ingevallen Ricardo Quaresma op zijn pols ging staan. De Chelsea-doelman kon evenwel voortspelen, al liet Martinez reservedoelman Koen Casteels wel even opwarmen. Het is nu dus wel helemaal duidelijk dat de Wolfsburg-doelman mee mag naar Rusland, Matz Sels zal dus naast de selectie grijpen. In het slot van de wedstrijd kwam Thorgan Hazard zijn broer Eden nog vervangen. Aan het spelbeeld veranderde dat allemaal weinig, de meeste dreiging bleef van de bezoekers komen, die te veel kansen konden afdwingen. De Rode Duivels bleven ver onder de verwachtingen in een wedstrijd die door de blessure van Kompany nog een zeer zure nasmaak kan krijgen. Bovendien is de relatie met het thuispubliek vertroebeld, de aanhang trakteerde de spelers na het laatste fluitsignaal op een fluitconcert. Woensdag volgt al de tweede oefeninterland in deze WK-voorbereiding, dan zakt Egypte naar het Koning Boudewijnstadion af. Op 11 juni wordt de uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica gespeeld, twee dagen voor het vertrek naar de Russische hoofdstad Moskou.