Volgens Pierre van den Hoogen, de zaakwaarnemer van Bakkali, heeft de technisch vaardige speler wel oren naar een verlengd verblijf bij de Eindhovenaren. "Zakaria is opgetogen met de kans die hij volgend seizoen krijgt. Hij wil er alles aan doen om hier door te breken", verklaart van den Hoogen.

Dick Advocaat stopt aan het eind van dit seizoen en wordt opgevolgd door clubicoon Phillip Cocu. Vorig seizoen leidde Cocu al eens de hoofdmacht toen Fred Rutten na tegenvallende resultaten aan de deur werd gezet.

Advocaat onder de indruk

De garantie is een blijk van vertrouwen voor Bakkali en die komt als geroepen. Vorig jaar beloofde technisch directeur Marcel Brands immers dat de aanvaller regelmatig met de selectie zou mogen meetrainen. Omdat daar in de heenronde niets van in huis kwam, wou Bakkali andere oorden opzoeken. Daarbij kwam nog eens dat zijn relatie met Marco Roelofsen, trainer van Jong PSV, maar moeizaam verliep.

Maar de winterstop veranderde veel aan de situatie. Dick Advocaat nam de talentvolle jongere toch mee op stage naar Bangkok en liet daar een uitstekende indruk na. "Tijdens het trainingskamp heb ik gezien dat die jongen de kwaliteiten heeft om door te breken bij PSV. Daarom laat ik hem nu regelmatig meetrainen met de A-kern", loofde de ex-bondscoach van België.

Opgebeld door Kompany en Boussoufa

Het Eindhovense bestuur is tevreden met de toenadering van Advocaat want grote ploegen liggen op de loer om Bakkali over te nemen, zoals Fulham en zelfs Anderlecht. De Belg wordt beschouwd als één van de grootste talenten bij PSV en in de strijd om diens handtekening schakelen clubs zelfs hun toppers in om de aanvaller toch maar te overhalen bij hun te komen spelen.

Zo belde Man City-aanvoerder Vincent Kompany en onlangs kreeg Bakkali ook Mbark Boussoufa aan de lijn. De Marokkaan, actief bij het Russische Anzji Machatsjkala, speelde jarenlang in Nederland en België en hoopte via zijn connecties te kunnen hengelen naar Bakkali's diensten. Pikant detail: bij Anzji is Guus Hiddink trainer en Jelle Goes hoofd van de opleidingen. Die laatste werkte tot vorig jaar nog bij PSV als hoofd van de Eindhovense voetbalacademie en was verantwoordelijk voor het eerste profcontract van de Belg. (ML)

Bekijk hier waarom Bakkali grof wild is op de transfermarkt:

Volgens Pierre van den Hoogen, de zaakwaarnemer van Bakkali, heeft de technisch vaardige speler wel oren naar een verlengd verblijf bij de Eindhovenaren. "Zakaria is opgetogen met de kans die hij volgend seizoen krijgt. Hij wil er alles aan doen om hier door te breken", verklaart van den Hoogen. Dick Advocaat stopt aan het eind van dit seizoen en wordt opgevolgd door clubicoon Phillip Cocu. Vorig seizoen leidde Cocu al eens de hoofdmacht toen Fred Rutten na tegenvallende resultaten aan de deur werd gezet.Advocaat onder de indrukDe garantie is een blijk van vertrouwen voor Bakkali en die komt als geroepen. Vorig jaar beloofde technisch directeur Marcel Brands immers dat de aanvaller regelmatig met de selectie zou mogen meetrainen. Omdat daar in de heenronde niets van in huis kwam, wou Bakkali andere oorden opzoeken. Daarbij kwam nog eens dat zijn relatie met Marco Roelofsen, trainer van Jong PSV, maar moeizaam verliep. Maar de winterstop veranderde veel aan de situatie. Dick Advocaat nam de talentvolle jongere toch mee op stage naar Bangkok en liet daar een uitstekende indruk na. "Tijdens het trainingskamp heb ik gezien dat die jongen de kwaliteiten heeft om door te breken bij PSV. Daarom laat ik hem nu regelmatig meetrainen met de A-kern", loofde de ex-bondscoach van België.Opgebeld door Kompany en BoussoufaHet Eindhovense bestuur is tevreden met de toenadering van Advocaat want grote ploegen liggen op de loer om Bakkali over te nemen, zoals Fulham en zelfs Anderlecht. De Belg wordt beschouwd als één van de grootste talenten bij PSV en in de strijd om diens handtekening schakelen clubs zelfs hun toppers in om de aanvaller toch maar te overhalen bij hun te komen spelen. Zo belde Man City-aanvoerder Vincent Kompany en onlangs kreeg Bakkali ook Mbark Boussoufa aan de lijn. De Marokkaan, actief bij het Russische Anzji Machatsjkala, speelde jarenlang in Nederland en België en hoopte via zijn connecties te kunnen hengelen naar Bakkali's diensten. Pikant detail: bij Anzji is Guus Hiddink trainer en Jelle Goes hoofd van de opleidingen. Die laatste werkte tot vorig jaar nog bij PSV als hoofd van de Eindhovense voetbalacademie en was verantwoordelijk voor het eerste profcontract van de Belg. (ML) Bekijk hier waarom Bakkali grof wild is op de transfermarkt: