In Monaco is vanmiddag geloot voor de poules van de Europa League voetbal. Standard speelt in groep B tegen Kopenhagen, Hannover en Vorskla. Club Brugge neemt het in groep H op tegen Braga, Birmingham en Maribor. In groep L treft Anderlecht AEK Athene, Lokomotiv Moskou en Sturm Graz.

De eerste speeldag staat op donderdag 15 september op het programma. De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de zestiende finales.

Standard

Standard zat samen met Club Brugge in de tweede pot, waardoor ze in principe tegen één 'sterkere' en twee 'zwakkere' tegenstanders uitgeloot werden. De Rouches ontliepen heel wat kleppers uit de eerste pot en stootten uiteindelijk op de Deense kampioen FC Kopenhagen, dat vorig seizoen in de Champions League pas in de achtste finales tegen Chelsea sneuvelde.

Uit de derde pot kwam met het Duitse Hannover 96 echter een van de betere ploegen. Het Oekraïense Vorskla Poltava is een van de zwakkere ploegen uit de vierde pot en mag in principe geen probleem vormen voor de Luikenaars.

Club Brugge

Voor Club Brugge kwam uit de eerste pot met Sporting Braga een te duchten tegenstander. De Portugezen waren vorig seizoen nog verliezend finalist en knikkerden drie seizoenen geleden al eens Standard uit de Europa League.

Uit pot drie kwam Birmingham, vorig seizoen League Cup-winnaar in Engeland. Het Sloveense Maribor vervolledigt de groep.

Anderlecht

Als reekshoofd werd Anderlecht in principe tegen drie 'zwakkere' tegenstanders uitgeloot, maar paars-wit kwam toch in een verraderlijke groep terecht.

Uit de tweede pot lootte RSCA met het Griekse AEK Athene geen onbekende. In het seizoen 2006-2007 ontmoetten beide clubs elkaar in de groepsfase van de Champions League, beide duels draaiden op een gelijkspel uit (2-2 en 1-1). Vorig seizoen stonden ze opnieuw tegenover elkaar en in de groepsfase van de Europa League toonde Anderlecht zich sterker (3-0 en 1-1).

Uit de derde pot kwam met Lokomotiv Moskou een van de betere ploegen. Ook in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2001-2002 stonden beide teams al tegenover elkaar (1-1, 1-5). Het Oostenrijkse Sturm Graz vervolledigt de groep. (Belga/KVDA)

Alle acht groepen:

Groep A: Tottenham, Rubin Kazan, PAOK Saloniki, Shamrock Rovers

Groep B: Kopenhagen, Standard, Hanover, Vorskla Poltava

Groep C: PSV Eindhoven, Hapoël Tel-Aviv, Rapid Boekarest, Legia Warschau

Groep D: Sporting Portugal, Lazio Rome, FC Zurich, Vaslui

Groep E: Dinamo Kiev, Besiktas, Stoke City, Maccabi Tel-Aviv

Groep F: Paris SG, Athletic Bilbao, Salzburg, Slovan Bratislava

Groep G: AZ Alkmaar, Metalist Kharkhov, Austria Wenen, Malmö

Groep H: Braga, Club Brugge, Birmingham, Maribor

Groep I: Atletico Madrid, Udinese, Rennes, FC Sion

Groep J: Schalke 04, Steaua Boekarest, Maccabi Haifa, Larnaca

Groep K: Twente, Fulham, Odense, Wisla Krakau

Groep L: Anderlecht, AEK Athene, Lokomotiv Moskou, Sturm Graz

In Monaco is vanmiddag geloot voor de poules van de Europa League voetbal. Standard speelt in groep B tegen Kopenhagen, Hannover en Vorskla. Club Brugge neemt het in groep H op tegen Braga, Birmingham en Maribor. In groep L treft Anderlecht AEK Athene, Lokomotiv Moskou en Sturm Graz. De eerste speeldag staat op donderdag 15 september op het programma. De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de zestiende finales. Standard Standard zat samen met Club Brugge in de tweede pot, waardoor ze in principe tegen één 'sterkere' en twee 'zwakkere' tegenstanders uitgeloot werden. De Rouches ontliepen heel wat kleppers uit de eerste pot en stootten uiteindelijk op de Deense kampioen FC Kopenhagen, dat vorig seizoen in de Champions League pas in de achtste finales tegen Chelsea sneuvelde. Uit de derde pot kwam met het Duitse Hannover 96 echter een van de betere ploegen. Het Oekraïense Vorskla Poltava is een van de zwakkere ploegen uit de vierde pot en mag in principe geen probleem vormen voor de Luikenaars. Club Brugge Voor Club Brugge kwam uit de eerste pot met Sporting Braga een te duchten tegenstander. De Portugezen waren vorig seizoen nog verliezend finalist en knikkerden drie seizoenen geleden al eens Standard uit de Europa League. Uit pot drie kwam Birmingham, vorig seizoen League Cup-winnaar in Engeland. Het Sloveense Maribor vervolledigt de groep. Anderlecht Als reekshoofd werd Anderlecht in principe tegen drie 'zwakkere' tegenstanders uitgeloot, maar paars-wit kwam toch in een verraderlijke groep terecht. Uit de tweede pot lootte RSCA met het Griekse AEK Athene geen onbekende. In het seizoen 2006-2007 ontmoetten beide clubs elkaar in de groepsfase van de Champions League, beide duels draaiden op een gelijkspel uit (2-2 en 1-1). Vorig seizoen stonden ze opnieuw tegenover elkaar en in de groepsfase van de Europa League toonde Anderlecht zich sterker (3-0 en 1-1). Uit de derde pot kwam met Lokomotiv Moskou een van de betere ploegen. Ook in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2001-2002 stonden beide teams al tegenover elkaar (1-1, 1-5). Het Oostenrijkse Sturm Graz vervolledigt de groep. (Belga/KVDA) Alle acht groepen: Groep A: Tottenham, Rubin Kazan, PAOK Saloniki, Shamrock Rovers Groep B: Kopenhagen, Standard, Hanover, Vorskla Poltava Groep C: PSV Eindhoven, Hapoël Tel-Aviv, Rapid Boekarest, Legia Warschau Groep D: Sporting Portugal, Lazio Rome, FC Zurich, Vaslui Groep E: Dinamo Kiev, Besiktas, Stoke City, Maccabi Tel-Aviv Groep F: Paris SG, Athletic Bilbao, Salzburg, Slovan Bratislava Groep G: AZ Alkmaar, Metalist Kharkhov, Austria Wenen, Malmö Groep H: Braga, Club Brugge, Birmingham, Maribor Groep I: Atletico Madrid, Udinese, Rennes, FC Sion Groep J: Schalke 04, Steaua Boekarest, Maccabi Haifa, Larnaca Groep K: Twente, Fulham, Odense, Wisla Krakau Groep L: Anderlecht, AEK Athene, Lokomotiv Moskou, Sturm Graz