Eden Hazard (Rijsel) werd door de bondscoach voor twee wedstrijden disciplinair geschorst voor zijn onsportieve gedrag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1), begin juni in Brussel. Terwijl Hazard in Frankrijk een absolute ster is, wil het voor hem bij de Rode Duivels vooralsnog niet helemaal lukken. Hazard zal er dus ook zeker niet bij zijn tijdens de EK-kwalificatiematch tegen Azerbeidzjan

Dedryck Boyata (Manchester City), Sébastien Pocognoli (Standard Luik), Marouane Fellaine (Everton) en Igor De Camargo (Borussia Mönchengladbach) zijn er tegen Slovenië opnieuw bij. Achter de namen van Jan Vertonghen (Ajax), Fellaini en Nacer Chadli (Twente) staan er wegens blessureperikelen echter heel wat vraagtekens.

Concurrentiestrijd opvoeren

"Ik heb 25 spelers opgeroepen, maar ik vermoed dat er nog enkele namen zullen sneuvelen. Des te beter als dat niet het geval is. Ik mag tegen Slovenië iedereen op de bank zetten en vijf wissels

doorvoeren. Uit de vorige duels is gebleken dat het rendement en de efficiëntie omhoog moeten en dat gaan we aanwakkeren door de concurrentiestrijd op te voeren. Op iedere plaats heb ik immers twee of meer mogelijkheden", besloot Leekens.

De Rode Duivels speelden in het verleden al één keer tegen de Slovenen. In februari 2009 wonnen ze in Genk een vriendschappelijke interland met 2-0 dankzij twee doelpunten van Daniël Van Buyten. In EK-kwalificatiegroep C staan de Slovenen momenteel op de tweede plaats. Op de FIFA-ranking staan ze op de 22e plaats met 833 punten, België is 37e. (Belga)

De selectie Doelmannen: Thibaut Courtois (Atl. Madrid/Spa), Jean-François
Gillet
(Bari/Ita), Simon Mignolet (Sunderland/Eng)

Verdedigers: Toby Alderweireld (Ajax/Ned), Dedryck Boyata (Man.
City/Eng), Vincent Kompany (Manchester City/Eng), Nicolas Lombaerts
(Zenit/Rus), Daniel Van Buyten (Bayern München/Dui), Thomas Vermaelen
(Arsenal/Eng), Jan Vertonghen (Ajax/Ned), Sébastien Pocognoli
(Standard), Jelle Van Damme (Standard)

Middenvelders: Nacer Chadli (Twente/Ned), Kevin De Bruyne (Genk),
Marouane Fellaini (Everton/Eng), David Hubert (Genk), Dries Mertens
(PSV/Ned), Vadis Odjidja (Club Brugge), Timmy Simons (Nürnberg/Dui),
Axel Witsel (Benfica/Por)

Aanvallers: Igor De Camargo (Bor. Mönchengladbach/Dui), Romelu
Lukaku (Anderlecht),
Marvin Ogunjimi (Genk), Bjorn Vleminckx (Club Brugge), Jelle Vossen (Genk)

Eden Hazard (Rijsel) werd door de bondscoach voor twee wedstrijden disciplinair geschorst voor zijn onsportieve gedrag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1), begin juni in Brussel. Terwijl Hazard in Frankrijk een absolute ster is, wil het voor hem bij de Rode Duivels vooralsnog niet helemaal lukken. Hazard zal er dus ook zeker niet bij zijn tijdens de EK-kwalificatiematch tegen Azerbeidzjan Dedryck Boyata (Manchester City), Sébastien Pocognoli (Standard Luik), Marouane Fellaine (Everton) en Igor De Camargo (Borussia Mönchengladbach) zijn er tegen Slovenië opnieuw bij. Achter de namen van Jan Vertonghen (Ajax), Fellaini en Nacer Chadli (Twente) staan er wegens blessureperikelen echter heel wat vraagtekens. Concurrentiestrijd opvoeren "Ik heb 25 spelers opgeroepen, maar ik vermoed dat er nog enkele namen zullen sneuvelen. Des te beter als dat niet het geval is. Ik mag tegen Slovenië iedereen op de bank zetten en vijf wissels doorvoeren. Uit de vorige duels is gebleken dat het rendement en de efficiëntie omhoog moeten en dat gaan we aanwakkeren door de concurrentiestrijd op te voeren. Op iedere plaats heb ik immers twee of meer mogelijkheden", besloot Leekens. De Rode Duivels speelden in het verleden al één keer tegen de Slovenen. In februari 2009 wonnen ze in Genk een vriendschappelijke interland met 2-0 dankzij twee doelpunten van Daniël Van Buyten. In EK-kwalificatiegroep C staan de Slovenen momenteel op de tweede plaats. Op de FIFA-ranking staan ze op de 22e plaats met 833 punten, België is 37e. (Belga)