Beloften U21 verslaan Spanje: 1-4

Terwijl de hoofdploeg thuis IJsland versloeg, zetten de beloften U21 in een uitwedstrijd wereldmacht Spanje weg: 1-4.

De wedstrijd had plaats in Ferrol.

De ploeg van trainer Johan Walem is dan wel al uitgeschakeld in de qualifiers voor het EK U21 maar in Spanje kwam ze uitstekend voor de dag.

Anderlechtspits Nathan Kabasele opende al na een kwartier de score. Tien minuten voor de rust haalde Anderlechtmiddenvelder Youri Tielemans heerlijk uit vanop zo’n 20 meter: de bal zeilde knap in doel: 0-2.

In de tweede helft leek Munir El Haddadi van FC Barcelona de Spanjaarden opnieuw in de wedstrijd te brengen, maar debutant Joris Kayembe Ditu, actief bij FC Porto, scoorde 1-3. Ook Benito Raman trof nog raak, en maakte de 1-4 pandoering compleet.