Benfica en Chelsea (met Eden Hazard) spelen finale Europa League

Benfica en Chelsea hebben zich geplaatst voor de finale van de Europa League voetbal. Ze schakelden respectievelijk Fenerbahçe en Bazel uit. Met Eden Hazard staat er dus weer een Belg in een Europese finale.

Benfica en Fenerbahçe maakten er een leuk kijkstuk van in Lissabon. De thuisploeg, die een 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd moest zien weg te poetsen, begon verschroeiend en kwam al na negen minuten op voorsprong. Het was Gaitan die met buitenkant voet de bal via de paal heerlijk in doel tikte.

Benfica verdiend door

Fenerbahçe moest naar adem happen maar had een kwartier later wel het geluk aan zijn zijde toen ref Lannoy de bal op de stip legde na al dan niet vrijwillig Portugees handspel. Dirk Kuyt bleef koel en trapte vanop de stip de 1-1 tegen de touwen.

Benfica bleef echter komen en Oscar Cardozo lukte tien minuten voor rust de 2-1. Halfweg de tweede helft was het dezelfde Paraguayaan die doelman Demirel van dichtbij opnieuw het nakijken gaf: 3-1 en Benfica verdiend naar de finale.

In de andere halve finale kwam het verrassende Bazel op Stamford Brigde net voor rust op voorsprong via Salah. Chelsea, dat de heenmatch met 1-2 had gewonnen, zette na de pauze echter meteen orde op zaken.

Hazard licht geblesseerd vervangen

Op tien minuten tijd vonden Torres (50), Moses (52) en David Luiz (59, met een heerlijke krul) de weg naar de Zwitserse netten. Bij de Blues werd Rode Duivel Eden Hazard na 75 minuten licht geblesseerd naar de kant gehaald. De finale wordt op woensdag 15 mei gespeeld in de Amsterdam ArenA. (Belga/TV)