Rafa Benítez (54) ruilde in de zomer van 2013 een interimjob als manager van Chelsea (waarmee hij de Europa League won tegen Benfica) in voor een job als coach van SSC Napoli, waar onze landgenoot Dries Mertens op hetzelfde moment neerstreek.

De Napolitanen zaten na enkele donkere jaren begin jaren 2000 weer in de lift en de tifosi droomden er hardop van de hoogdagen onder Diego Maradona te laten herleven. Maar ondanks een prima derde plaats en bekerwinst vorig seizoen, blijft Napoli onder de verwachtingen en slaag het er niet in de definitieve stap naar de 'grote jongens' te maken.

Door het verlies tegen Lazio afgelopen weekend dreigt de club van Mertens straks zelfs naast een ticket voor de Champions League te grijpen. De fans en de pers in Napoli beginnen zich te roeren: zijn voortdurende roteren alsook defensieve speelwijze kunnen op weinig sympathie rekenen. Tot voor kort was er sprake van een contractverlenging, maar voorzitter Aurelio Di Laurentiis lijkt nu plots van mening veranderd.

Manchester City

Volgens Gazzetta dello Sport is Benítez aan zijn laatste maanden bij Napoli bezig en wordt hij aan het einde van deze campagne -dat hij wel nog met bekerwinst en Europa League glorie kan opsmukken- bedankt voor bewezen diensten. Manchester City ligt op vinkenslag om de man die Liverpool onverhoopt naar Champions Leaguesucces leidde in 2005 aan te werven als vervanger voor Manuel Pellegrini. De Chileen brengt dan wel attractief voetbal, op Europees vlak kan Man City niet overtuigen. Pellegrini wordt op zijn beurt genoemd al vervanger van Benítez bij Napoli. Een simpele wissel van stoelen lijkt in de maak.

Tenzij Real Madrid zich in de stoelendans mengt. Real is de club waar Benítez -dixit zijn manager- altijd van gedroomd heeft en Carlo Ancelotti ligt er steeds meer onder vuur en lijkt ook wat de grip op de kleedkamer (lees: Ronaldo) kwijt.

Allemaal speculatie, maar de Italiaanse en Spaanse media smullen ervan. Voor de marktwaarde van de genoemde trainers kan het alvast geen kwaad.

Napoli speelt donderdag om 18u de terugwedstrijd in de achtste finales van de Europa League tegen Dinamo Moskou. In de heenwedstrijd werd het 3-1 voor de Napolitanen.

Rafa Benítez (54) ruilde in de zomer van 2013 een interimjob als manager van Chelsea (waarmee hij de Europa League won tegen Benfica) in voor een job als coach van SSC Napoli, waar onze landgenoot Dries Mertens op hetzelfde moment neerstreek. De Napolitanen zaten na enkele donkere jaren begin jaren 2000 weer in de lift en de tifosi droomden er hardop van de hoogdagen onder Diego Maradona te laten herleven. Maar ondanks een prima derde plaats en bekerwinst vorig seizoen, blijft Napoli onder de verwachtingen en slaag het er niet in de definitieve stap naar de 'grote jongens' te maken.Door het verlies tegen Lazio afgelopen weekend dreigt de club van Mertens straks zelfs naast een ticket voor de Champions League te grijpen. De fans en de pers in Napoli beginnen zich te roeren: zijn voortdurende roteren alsook defensieve speelwijze kunnen op weinig sympathie rekenen. Tot voor kort was er sprake van een contractverlenging, maar voorzitter Aurelio Di Laurentiis lijkt nu plots van mening veranderd. Manchester CityVolgens Gazzetta dello Sport is Benítez aan zijn laatste maanden bij Napoli bezig en wordt hij aan het einde van deze campagne -dat hij wel nog met bekerwinst en Europa League glorie kan opsmukken- bedankt voor bewezen diensten. Manchester City ligt op vinkenslag om de man die Liverpool onverhoopt naar Champions Leaguesucces leidde in 2005 aan te werven als vervanger voor Manuel Pellegrini. De Chileen brengt dan wel attractief voetbal, op Europees vlak kan Man City niet overtuigen. Pellegrini wordt op zijn beurt genoemd al vervanger van Benítez bij Napoli. Een simpele wissel van stoelen lijkt in de maak. Tenzij Real Madrid zich in de stoelendans mengt. Real is de club waar Benítez -dixit zijn manager- altijd van gedroomd heeft en Carlo Ancelotti ligt er steeds meer onder vuur en lijkt ook wat de grip op de kleedkamer (lees: Ronaldo) kwijt. Allemaal speculatie, maar de Italiaanse en Spaanse media smullen ervan. Voor de marktwaarde van de genoemde trainers kan het alvast geen kwaad. Napoli speelt donderdag om 18u de terugwedstrijd in de achtste finales van de Europa League tegen Dinamo Moskou. In de heenwedstrijd werd het 3-1 voor de Napolitanen.