Dat maakte bondscoach Marc Wilmots bekend op Twitter.

"Christian Benteke haakt geblesseerd af voor Portugal-België. Hij zet zijn revalidatie voort bij zijn club", liet de bondscoach weten.

De Liverpool-spits heeft last van de knie en onderging vanochtend al testen in het ziekenhuis. De bondscoach roept geen vervanger op.

Eerder op de dag had ook zijn collega bij Liverpool Divock Origi afgehaakt. Hij heeft een verrekking of een kleine scheur in zijn kuit en zal zeven tot tien dagen buiten strijd zijn. De bondscoach riep Kevin Mirallas (Everton) op als zijn vervanger.

'Heel teleurgesteld als moslim'

Ook bij de Rode Duivels vormen de aanslagen het voornaamste gespreksonderwerp.

Mousa Dembélé, de middenvelder van Tottenham, zei dat hij "als moslim heel teleurgesteld" is "in wat er allemaal gebeurd is".

"Voor een moslim zijn de aanslagen misschien zelfs nog een grotere desillusie. Ik denk dat we er veel over moeten praten, alles uitgebreid duiden. Ik zie de jihadisten als vijanden die we absoluut niet mogen laten winnen. Ze mogen niet beweren moslim te zijn. Ze brengen onze religie in diskrediet. Je mag ons absoluut niet vergelijken met hen."

Veiligheidsmaatregelen

De Portugese politie meldt dan weer dat er zware veiligheidsvoorzorgen genomen worden voor de interland.

"De wedstrijd zal doorgaan met versterkte veiligheidsmaatregelen", verklaarde Hugo Palma, een woordvoerder van de Portugese politie aan het Portugese persagentschap Lusa. "De wedstrijd heeft het hoogste risiconiveau. Er zullen speciale eenheden van de politie gemobiliseerd worden om de veiligheid in en rond het stadion te verzekeren. Ook de toegangscontroles zullen verscherpt worden."

Na de dramatische gebeurtennis van dinsdag besloten de Portugese en Belgische voetbalbond woensdag om de wedstrijd van volgende week dinsdag in Leiria te spelen in plaats van in Brussel. De stad Brussel had de KBVB immers gevraagd de partij af te gelasten wegens het verhoogde dreigingsniveau.

(Belga/RR)

Dat maakte bondscoach Marc Wilmots bekend op Twitter. "Christian Benteke haakt geblesseerd af voor Portugal-België. Hij zet zijn revalidatie voort bij zijn club", liet de bondscoach weten. De Liverpool-spits heeft last van de knie en onderging vanochtend al testen in het ziekenhuis. De bondscoach roept geen vervanger op. Eerder op de dag had ook zijn collega bij Liverpool Divock Origi afgehaakt. Hij heeft een verrekking of een kleine scheur in zijn kuit en zal zeven tot tien dagen buiten strijd zijn. De bondscoach riep Kevin Mirallas (Everton) op als zijn vervanger. Ook bij de Rode Duivels vormen de aanslagen het voornaamste gespreksonderwerp.Mousa Dembélé, de middenvelder van Tottenham, zei dat hij "als moslim heel teleurgesteld" is "in wat er allemaal gebeurd is". "Voor een moslim zijn de aanslagen misschien zelfs nog een grotere desillusie. Ik denk dat we er veel over moeten praten, alles uitgebreid duiden. Ik zie de jihadisten als vijanden die we absoluut niet mogen laten winnen. Ze mogen niet beweren moslim te zijn. Ze brengen onze religie in diskrediet. Je mag ons absoluut niet vergelijken met hen."De Portugese politie meldt dan weer dat er zware veiligheidsvoorzorgen genomen worden voor de interland. "De wedstrijd zal doorgaan met versterkte veiligheidsmaatregelen", verklaarde Hugo Palma, een woordvoerder van de Portugese politie aan het Portugese persagentschap Lusa. "De wedstrijd heeft het hoogste risiconiveau. Er zullen speciale eenheden van de politie gemobiliseerd worden om de veiligheid in en rond het stadion te verzekeren. Ook de toegangscontroles zullen verscherpt worden." Na de dramatische gebeurtennis van dinsdag besloten de Portugese en Belgische voetbalbond woensdag om de wedstrijd van volgende week dinsdag in Leiria te spelen in plaats van in Brussel. De stad Brussel had de KBVB immers gevraagd de partij af te gelasten wegens het verhoogde dreigingsniveau.(Belga/RR)