De Gibraltarezen hadden beter de aftrap aan de Belgen gelaten, want dom balverlies zette Christian Benteke al na zeven seconden op weg naar de 0-1. De aanvaller van Crystal Palace schreef zo geschiedenis, want hij zorgde voor het snelste doelpunt ooit in de WK-kwalificaties en -eindrondes en tevens de snelste treffer in de geschiedenis van de Rode Duivels.

"Het belangrijkste was deze wedstrijd serieus aanpakken. Dat deden we ook door onmiddellijk druk te zetten en snel te scoren. Nadien hielden we alles vlot onder controle", aldus Benteke, die nu tien treffers bij de Rode Duivels achter zijn naam heeft, waarvan hij er drie scoorde in deze kwalificatiecampagne.

"De laatste weken voel ik me goed en dat zie je ook op het veld. Ik wil deze vorm vasthouden bij mijn club", besloot Benteke.

Dries Mertens mocht voor de tweede keer op rij starten van bondscoach Roberto Martinez en bedankte met een puike wedstrijd en een treffer. "Ik zag deze wedstrijd dan ook als een ideale gelegenheid om nog eens een doelpuntje mee te pikken. Ik wist dat er steeds ruimte lag in de rug van de verdediging en zo kon ik scoren. Het begint steeds beter te lopen bij de Duivels en soms was het genieten op het veld", aldus de winger van Napoli. "Komend weekend wacht met AS Roma in de competitie wel een tegenstander van een iets ander formaat."

'Lijn doorgetrokken'

"We hebben deze wedstrijd van begin tot einde ernstig en professioneel aangepakt", reageerde kapitein Eden Hazard na de uitgebreide zege. "We speelden een goede partij. Onze prestatie lag in de lijn van die tegen Cyprus en Bosnië. We hadden tal van kansen en mits nog wat meer efficiëntie had de score hoger kunnen oplopen."

"We hebben nu negen op negen en kijken vol ongeduld naar de volgende wedstrijd uit. Het systeem met drie achteraan werkt prima. We incasseren geen doelpunten en dat is het belangrijkste." Hazard had lof voor Benteke. "Hij speelde de jongste tijd niet veel met de Rode Duivels en kende een moeilijk seizoen bij Liverpool. Nu staat hij weer op. Hij is een heel goede spits. Als hij speelt, scoort hij elke keer. Dat is goed voor het vertrouwen."

(Belga/RR)

De Gibraltarezen hadden beter de aftrap aan de Belgen gelaten, want dom balverlies zette Christian Benteke al na zeven seconden op weg naar de 0-1. De aanvaller van Crystal Palace schreef zo geschiedenis, want hij zorgde voor het snelste doelpunt ooit in de WK-kwalificaties en -eindrondes en tevens de snelste treffer in de geschiedenis van de Rode Duivels."Het belangrijkste was deze wedstrijd serieus aanpakken. Dat deden we ook door onmiddellijk druk te zetten en snel te scoren. Nadien hielden we alles vlot onder controle", aldus Benteke, die nu tien treffers bij de Rode Duivels achter zijn naam heeft, waarvan hij er drie scoorde in deze kwalificatiecampagne. "De laatste weken voel ik me goed en dat zie je ook op het veld. Ik wil deze vorm vasthouden bij mijn club", besloot Benteke. Dries Mertens mocht voor de tweede keer op rij starten van bondscoach Roberto Martinez en bedankte met een puike wedstrijd en een treffer. "Ik zag deze wedstrijd dan ook als een ideale gelegenheid om nog eens een doelpuntje mee te pikken. Ik wist dat er steeds ruimte lag in de rug van de verdediging en zo kon ik scoren. Het begint steeds beter te lopen bij de Duivels en soms was het genieten op het veld", aldus de winger van Napoli. "Komend weekend wacht met AS Roma in de competitie wel een tegenstander van een iets ander formaat." "We hebben deze wedstrijd van begin tot einde ernstig en professioneel aangepakt", reageerde kapitein Eden Hazard na de uitgebreide zege. "We speelden een goede partij. Onze prestatie lag in de lijn van die tegen Cyprus en Bosnië. We hadden tal van kansen en mits nog wat meer efficiëntie had de score hoger kunnen oplopen." "We hebben nu negen op negen en kijken vol ongeduld naar de volgende wedstrijd uit. Het systeem met drie achteraan werkt prima. We incasseren geen doelpunten en dat is het belangrijkste." Hazard had lof voor Benteke. "Hij speelde de jongste tijd niet veel met de Rode Duivels en kende een moeilijk seizoen bij Liverpool. Nu staat hij weer op. Hij is een heel goede spits. Als hij speelt, scoort hij elke keer. Dat is goed voor het vertrouwen."(Belga/RR)