Benteke vloert ‘Big Simon’ driemaal in degradatietopper (video)

© AFP

Rode Duivel Christian Benteke is de held van Aston Villa. Hij scoorde een zuivere hattrick in de wedstrijd tegen Sunderland waar Simon Mignolet tussen de palen stond.

Rode Duivel Christian Benteke had maandagavond een ruim aandeel in de 6-1 zege van Aston Villa tegen Sunderland. De Rode Duivel scoorde na de rust een zuivere hattrick. Bij Sunderland stond Simon Mignolet in doel.

Bij de rust stond Aston Villa 2-1 voor. Benteke zette zijn team op rozen met doelpunten in de 55e, 59e en 72e minuut. Twee minuten voor tijd werd het nog 6-1. Benteke had toen zijn applausvervanging al gehad. De 22-jarige ex-spits van Standard en Genk zit nu al aan 18 doelpunten. Dat is een record in de Premier League voor een speler van Aston Villa.

Aston Villa verlaat degradatiezone

Benteke heeft nog drie wedstrijden om zijn totaal nog aan te dikken. In de topschuttersstand is hij nu vierde. Robin van Persie (Manchester United) leidt met 25 stuks, voor Luis Suarez (Liverpool/23) en Gareth Bale (Tottenham/19).Romelu Lukaku (West Brom) staat met 14 goals op de zevende plaats.

Dankzij de zege jaagt Aston Villa het degradatiespook wat verder weg. De club is met 37 punten zestiende en op vier na laatste. Sunderland is vijftiende, eveneens met 37 punten. De voorsprong op eerste degradant Wigan, dat wel nog een inhaalwedstrijd te goed heeft, bedraagt vijf punten. (Belga/INM)