Na een moeilijk eerste jaar lijkt Franck Berrier eindelijk zijn stempel te kunnen drukken bij Standard. Hersteld van een zware blessure aan de kruisbanden brengt trainer José Riga hem dit seizoen mondjesmaat op niveau. Franck Berrier: "Voor elke wedstrijd zegt de trainer hoe lang hij me gaat laten spelen. Ook al wilde ik al eens langer blijven staan, zoals op Beerschot, ik snap dat hij vaststelt dat mijn rendement de eerste weken na een uur lager ligt dan in het begin van een wedstrijd."

Berrier voelt zich goed bij de aanpak van Riga. "Hij is erg open naar de spelers toe. Ik hoor graag wat van me verwacht wordt tijdens een wedstrijd, of waarom ik eens niet speel. Dat soort relatie had ik niet met Dominique D'Onofrio."

Het enige minpunt is dat Standard nog te vaak naar de lange bal grijpt. Berrier: "In verhouding met onze kwaliteiten en met wat de trainer vraagt, doe we dat nog te vaak. We moeten de tegenstander meer afmatten met korte passes. De lange bal gebruiken is te voorspelbaar. Standard kan best wat meer risico in zijn spel stoppen." (GF/SVV)

Na een moeilijk eerste jaar lijkt Franck Berrier eindelijk zijn stempel te kunnen drukken bij Standard. Hersteld van een zware blessure aan de kruisbanden brengt trainer José Riga hem dit seizoen mondjesmaat op niveau. Franck Berrier: "Voor elke wedstrijd zegt de trainer hoe lang hij me gaat laten spelen. Ook al wilde ik al eens langer blijven staan, zoals op Beerschot, ik snap dat hij vaststelt dat mijn rendement de eerste weken na een uur lager ligt dan in het begin van een wedstrijd." Berrier voelt zich goed bij de aanpak van Riga. "Hij is erg open naar de spelers toe. Ik hoor graag wat van me verwacht wordt tijdens een wedstrijd, of waarom ik eens niet speel. Dat soort relatie had ik niet met Dominique D'Onofrio." Het enige minpunt is dat Standard nog te vaak naar de lange bal grijpt. Berrier: "In verhouding met onze kwaliteiten en met wat de trainer vraagt, doe we dat nog te vaak. We moeten de tegenstander meer afmatten met korte passes. De lange bal gebruiken is te voorspelbaar. Standard kan best wat meer risico in zijn spel stoppen." (GF/SVV)