Bert van Marwijk, die alleen voor het WK is aangesteld, laat op de site van de Australische bond weten niet voor spek en bonen mee te willen doen. 'Ik wil onze wedstrijden in Rusland winnen', reageerde de nieuwe bondscoach. 'Ik weet al veel van de spelers en van de manier waarop het team voetbalt. Ook ben ik onder de indruk van de organisatie rond de nationale ploeg die de FFA de laatste jaren heeft ontwikkeld.'

Van Marwijk kwalificeerde zich het afgelopen jaar met Saudi-Arabië voor het WK, maar stopte er omdat hij geen overeenstemming kon bereiken met de bond over de voorwaarden voor een langer dienstverband.

De oud-bondscoach van Oranje neemt zijn schoonzoon Mark van Bommel als assistent mee naar Australië. Naast Van Bommel gaan ook Taco van den Velde en Roel Coumans mee. Zij behoorden al tot de staf van Van Marwijk tijdens diens periode bij Saudi-Arabië.

Van Marwijk volgt bij Australië de in november opgestapte Ange Postecoglou op. De geboren Griek had de nationale ploeg van Australië ruim vier jaar onder zijn hoede. De kwalificatie richting dit WK verliep echter uiterst moeizaam, waardoor de positie van Postecoglou onder druk kwam te staan.

Van Marwijk leidde in 2010 Nederland naar de WK-finale in Zuid-Afrika, waarin Spanje echter met 1-0 te sterk was na verlengingen.

Australië kwalificeerde zich voor de vierde keer op rij voor het WK en speelt in groep C tegen Frankrijk (16/06), Denemarken (21/06) en Peru (26/06).

Bert van Marwijk, die alleen voor het WK is aangesteld, laat op de site van de Australische bond weten niet voor spek en bonen mee te willen doen. 'Ik wil onze wedstrijden in Rusland winnen', reageerde de nieuwe bondscoach. 'Ik weet al veel van de spelers en van de manier waarop het team voetbalt. Ook ben ik onder de indruk van de organisatie rond de nationale ploeg die de FFA de laatste jaren heeft ontwikkeld.' Van Marwijk kwalificeerde zich het afgelopen jaar met Saudi-Arabië voor het WK, maar stopte er omdat hij geen overeenstemming kon bereiken met de bond over de voorwaarden voor een langer dienstverband.De oud-bondscoach van Oranje neemt zijn schoonzoon Mark van Bommel als assistent mee naar Australië. Naast Van Bommel gaan ook Taco van den Velde en Roel Coumans mee. Zij behoorden al tot de staf van Van Marwijk tijdens diens periode bij Saudi-Arabië. Van Marwijk volgt bij Australië de in november opgestapte Ange Postecoglou op. De geboren Griek had de nationale ploeg van Australië ruim vier jaar onder zijn hoede. De kwalificatie richting dit WK verliep echter uiterst moeizaam, waardoor de positie van Postecoglou onder druk kwam te staan. Van Marwijk leidde in 2010 Nederland naar de WK-finale in Zuid-Afrika, waarin Spanje echter met 1-0 te sterk was na verlengingen. Australië kwalificeerde zich voor de vierde keer op rij voor het WK en speelt in groep C tegen Frankrijk (16/06), Denemarken (21/06) en Peru (26/06).