Onder andere de tabloid The Mirror meldt dat Koeman 18 miljoen pond (25 miljoen euro) wil neerleggen voor de verdediger, die na een sterk seizoen bij het nummer zeven van de Premier League ook de interesse van Tottenham en Chelsea heeft opgewekt.

Alderweireld werd afgelopen seizoen door Atletico Madrid verhuurd aan Southampton en moet vermoedelijk terug naar Spanje. Maar de Rode Duivel heeft zelf wel zin om in de Premier League te blijven, liet hij maandag weten. 'Southampton maakt veel kans, want ik ken de club. Ze zijn altijd goed voor me geweest en ik heb hen ook geholpen.'

Doelman

Ook de Nederlandse doelman Maarten Stekelenburg, die Alderweireld nog kent van bij Ajax, komt het nieuwe seizoen uit voor Southampton. Hij komt op huurbasis over van Fulham.

Het afgelopen seizoen werd de 54-voudige international verhuurd aan AS Monaco. Daar was hij tweede keuze achter de Kroaat Danijel Subasic. 'Het afgelopen seizoen heb ik niet veel gespeeld, dus dit is een kans voor me. Dit is een mooie, grote club die Europees voetbal speelt. Ik ben dankbaar', zei Stekelenburg.

De 32-jarige doelman begon zijn carrière bij Ajax, en toog via AS Roma naar Fulham. Die club degradeerde in 2014, waarna Stekelenburg verkaste naar Monaco, waar hij slechts één competitiewedstrijd onder de lat stond. (Belga/KVDA)

Onder andere de tabloid The Mirror meldt dat Koeman 18 miljoen pond (25 miljoen euro) wil neerleggen voor de verdediger, die na een sterk seizoen bij het nummer zeven van de Premier League ook de interesse van Tottenham en Chelsea heeft opgewekt.Alderweireld werd afgelopen seizoen door Atletico Madrid verhuurd aan Southampton en moet vermoedelijk terug naar Spanje. Maar de Rode Duivel heeft zelf wel zin om in de Premier League te blijven, liet hij maandag weten. 'Southampton maakt veel kans, want ik ken de club. Ze zijn altijd goed voor me geweest en ik heb hen ook geholpen.'Ook de Nederlandse doelman Maarten Stekelenburg, die Alderweireld nog kent van bij Ajax, komt het nieuwe seizoen uit voor Southampton. Hij komt op huurbasis over van Fulham.Het afgelopen seizoen werd de 54-voudige international verhuurd aan AS Monaco. Daar was hij tweede keuze achter de Kroaat Danijel Subasic. 'Het afgelopen seizoen heb ik niet veel gespeeld, dus dit is een kans voor me. Dit is een mooie, grote club die Europees voetbal speelt. Ik ben dankbaar', zei Stekelenburg. De 32-jarige doelman begon zijn carrière bij Ajax, en toog via AS Roma naar Fulham. Die club degradeerde in 2014, waarna Stekelenburg verkaste naar Monaco, waar hij slechts één competitiewedstrijd onder de lat stond. (Belga/KVDA)