De recordovergang van Gareth Bale naar Real Madrid lokt tal van reacties uit. Ook FIFA-voorzitter Joseph Blatter stelt zich vragen bij de torenhoge transfersom van 100 miljoen euro die de Koninklijke aan Tottenham betaalde.

"Ik betwijfel of een voetballer echt zoveel geld waard is. Ik betwijfel het, maar ik kan het niet tegenhouden", zegt Blatter in een reactie op de duurste transfer uit de voetbalgeschiedenis. Dat Real dergelijk bedrag uitgeeft aan één speler terwijl Spanje nog steeds in een diepe economische crisis zit en er heel wat werkloosheid heerst, is voor veel mensen een brug te ver.

"Je kan zeggen dat een land een arm land is of heel veel schulden heeft. Maar in voetbal zal je altijd geld vinden. Dit is nu eenmaal de markt en in de markt mogen we niet tussenkomen", aldus nog Blatter. (Belga/INM)

De recordovergang van Gareth Bale naar Real Madrid lokt tal van reacties uit. Ook FIFA-voorzitter Joseph Blatter stelt zich vragen bij de torenhoge transfersom van 100 miljoen euro die de Koninklijke aan Tottenham betaalde. "Ik betwijfel of een voetballer echt zoveel geld waard is. Ik betwijfel het, maar ik kan het niet tegenhouden", zegt Blatter in een reactie op de duurste transfer uit de voetbalgeschiedenis. Dat Real dergelijk bedrag uitgeeft aan één speler terwijl Spanje nog steeds in een diepe economische crisis zit en er heel wat werkloosheid heerst, is voor veel mensen een brug te ver. "Je kan zeggen dat een land een arm land is of heel veel schulden heeft. Maar in voetbal zal je altijd geld vinden. Dit is nu eenmaal de markt en in de markt mogen we niet tussenkomen", aldus nog Blatter. (Belga/INM)