FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft Johan Cruijff een belangrijke functie bij de Wereldvoetbalbond aangeboden. Cruijff schrijft dat vandaag in zijn column voor de Nederlandse krant De Telegraaf. De 64-jarige Nederlandse oud-international, momenteel lid van de Raad van Commissarissen van Ajax, Blatter in Zürich.

"Blatter heeft me gevraagd of ik voorzitter van een speciale commissie wil worden en daar ga ik de komende tijd over nadenken," schrijft Cruijff. "Ideaal lijkt me om samen met mensen als Michel Platini en Zinedine Zidane vanuit het voetbal impulsen aan zowel de sport als de maatschappij te geven."

"Ik heb tegen Blatter gezegd, dat het nu tijd wordt om de FIFA meer in handen van de voetballers te geven, waardoor de organisatie nog dichter bij de sport komt. Als voorbeeld heb ik het laatste WK in Zuid-Afrika genoemd. Als toernooi was het geweldig. Maar wat is er daarna gebeurd? Worden de stadions nog goed benut? Ik heb daar mijn twijfels over." (KVDA)

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft Johan Cruijff een belangrijke functie bij de Wereldvoetbalbond aangeboden. Cruijff schrijft dat vandaag in zijn column voor de Nederlandse krant De Telegraaf. De 64-jarige Nederlandse oud-international, momenteel lid van de Raad van Commissarissen van Ajax, Blatter in Zürich. "Blatter heeft me gevraagd of ik voorzitter van een speciale commissie wil worden en daar ga ik de komende tijd over nadenken," schrijft Cruijff. "Ideaal lijkt me om samen met mensen als Michel Platini en Zinedine Zidane vanuit het voetbal impulsen aan zowel de sport als de maatschappij te geven." "Ik heb tegen Blatter gezegd, dat het nu tijd wordt om de FIFA meer in handen van de voetballers te geven, waardoor de organisatie nog dichter bij de sport komt. Als voorbeeld heb ik het laatste WK in Zuid-Afrika genoemd. Als toernooi was het geweldig. Maar wat is er daarna gebeurd? Worden de stadions nog goed benut? Ik heb daar mijn twijfels over." (KVDA)