FIFA-president Sepp Blatter heeft voor ophef gezorgd door te zeggen dat homo's en lesbiennes die in 2022 het WK voetbal in Qatar willen bijwonen, zich maar moeten onthouden van seksuele activiteiten.

In het strengislamitische Qatar is homoseksualiteit verboden.

Het antwoord van Blatter op een vraag van een journaliste, op een persconferentie in Zuid-Afrika, was bedoeld als grap, maar leidt tot boze reacties van de holebigemeenschap.

Na zijn grapje ging Blatter op meer ernstige toon verder: "Ik ben er zeker van dat er geen problemen zullen zijn tijdens het WK in Qatar," zei de FIFA-preses.

Win tickets voor Racing Genk - Sint Truiden! Ga naar Voetbalquiz.be en speel de Manchester United - Arsenal Quiz.

FIFA-president Sepp Blatter heeft voor ophef gezorgd door te zeggen dat homo's en lesbiennes die in 2022 het WK voetbal in Qatar willen bijwonen, zich maar moeten onthouden van seksuele activiteiten. In het strengislamitische Qatar is homoseksualiteit verboden. Het antwoord van Blatter op een vraag van een journaliste, op een persconferentie in Zuid-Afrika, was bedoeld als grap, maar leidt tot boze reacties van de holebigemeenschap. Na zijn grapje ging Blatter op meer ernstige toon verder: "Ik ben er zeker van dat er geen problemen zullen zijn tijdens het WK in Qatar," zei de FIFA-preses.