De Wereldvoetbalbond verstrengt zijn beleid in de strijd tegen racisme. Dat is bekendgemaakt op het FIFA-congres in Mauritius. Spelers, trainers en/of officials die zich voortaan schuldig maken aan racistische praktijken, zullen voor minstens vijf wedstrijden worden geschorst.
Gebeurt het racisme door supporters, dan krijgt de betrokken club bij een eerste inbreuk een waarschuwing, een geldstraf of de verplichting om de volgende match achter gesloten deuren te spelen. Een volgende inbreuk betekent het verlies van punten, de uitsluiting van de competitie of een verplichte degradatie.

"Racisme heeft geen plaats in het voetbal. Onze sport verenigt mensen", verklaarde FIFA-voorzitter Joseph Blatter. "Dit is een duidelijk signaal naar de racisten. Jullie tijd is voorbij."
Eerder al kondigde ook de UEFA aan strenger te zullen optreden tegen racisme. De Europese voetbalbond gaat racistisch gedrag bestraffen met schorsingen van minstens tien wedstrijden. (Belga/INM)

De Wereldvoetbalbond verstrengt zijn beleid in de strijd tegen racisme. Dat is bekendgemaakt op het FIFA-congres in Mauritius. Spelers, trainers en/of officials die zich voortaan schuldig maken aan racistische praktijken, zullen voor minstens vijf wedstrijden worden geschorst. Gebeurt het racisme door supporters, dan krijgt de betrokken club bij een eerste inbreuk een waarschuwing, een geldstraf of de verplichting om de volgende match achter gesloten deuren te spelen. Een volgende inbreuk betekent het verlies van punten, de uitsluiting van de competitie of een verplichte degradatie. "Racisme heeft geen plaats in het voetbal. Onze sport verenigt mensen", verklaarde FIFA-voorzitter Joseph Blatter. "Dit is een duidelijk signaal naar de racisten. Jullie tijd is voorbij." Eerder al kondigde ook de UEFA aan strenger te zullen optreden tegen racisme. De Europese voetbalbond gaat racistisch gedrag bestraffen met schorsingen van minstens tien wedstrijden. (Belga/INM)