De Duitse krant Die Zeit vroeg Blatter of de keuze voor Qatar beïnvloed werd door andere dan sportieve overwegingen, waarop de FIFA-baas antwoordde: 'Ja, duidelijk. Er was sprake van directe politieke beïnvloeding. Europese regeringsleiders hebben hun stemgerechtigde FIFA-leden aangeraden om voor Qatar te stemmen, omdat ze belangrijke economische banden hebben met dat land.'

Platini

De uitlatingen van Blatter brengen UEFA-voorzitter Michel Platini in een lastig parket, merkt Die Zeit op. In tegenstelling tot Blatter heeft de Fransman publiekelijk bevestigd dat hij voor Qatar heeft gestemd. Het Franse weekblad France Football schreef begin dit jaar overigens dat Platini enkele dagen voor de stemming had deelgenomen aan een diner in Parijs waarbij ook de Franse ex-president Nicolas Sarkozy en de Qatarese emir Hamad al-Thani aanwezig waren. Platini heeft niet ontkend dat hij aan dat diner deelnam, wel dat er daar akkoorden zouden gesloten zijn.

Pikant detail: Platini is in 2015 kandidaat om voorzitter van de FIFA te worden en moet het dan mogelijk opnemen tegen Blatter.

Onderzoek

De Ethische Commissie van de FIFA onderzoekt momenteel de corruptiebeschuldigingen rond de toekenning van het WK 2022 aan Qatar alsook het WK 2018 aan Rusland.

De Duitse krant Die Zeit vroeg Blatter of de keuze voor Qatar beïnvloed werd door andere dan sportieve overwegingen, waarop de FIFA-baas antwoordde: 'Ja, duidelijk. Er was sprake van directe politieke beïnvloeding. Europese regeringsleiders hebben hun stemgerechtigde FIFA-leden aangeraden om voor Qatar te stemmen, omdat ze belangrijke economische banden hebben met dat land.' Platini De uitlatingen van Blatter brengen UEFA-voorzitter Michel Platini in een lastig parket, merkt Die Zeit op. In tegenstelling tot Blatter heeft de Fransman publiekelijk bevestigd dat hij voor Qatar heeft gestemd. Het Franse weekblad France Football schreef begin dit jaar overigens dat Platini enkele dagen voor de stemming had deelgenomen aan een diner in Parijs waarbij ook de Franse ex-president Nicolas Sarkozy en de Qatarese emir Hamad al-Thani aanwezig waren. Platini heeft niet ontkend dat hij aan dat diner deelnam, wel dat er daar akkoorden zouden gesloten zijn. Pikant detail: Platini is in 2015 kandidaat om voorzitter van de FIFA te worden en moet het dan mogelijk opnemen tegen Blatter. Onderzoek De Ethische Commissie van de FIFA onderzoekt momenteel de corruptiebeschuldigingen rond de toekenning van het WK 2022 aan Qatar alsook het WK 2018 aan Rusland.