FIFA-preses Sepp Blatter heeft gezegd dat hij verwacht dat het wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar in de winter zal worden gespeeld.

"Als je voetbal speelt, moet je de spelers beschermen," zei Blatter in Doha, waar hij de start van de Asian Cup, het Aziatisch landenkampioenschap, bijwoont.

Het WK voetbal vindt normaal plaats in juni en juli, maar tijdens de zomer lopen de temperaturen in Qatar op tot meer dan 40 graden. In januari is het in de oliestaat zo'n 25 graden.

Eerder hadden onder anderen UEFA-voorzitter Michel Platini, secretaris-generaal Jerôme Valcke van de FIFA en Franz Beckenbauer, lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA, al geopperd om het WK in Qatar in de winter te laten doorgaan.

FIFA-preses Sepp Blatter heeft gezegd dat hij verwacht dat het wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar in de winter zal worden gespeeld. "Als je voetbal speelt, moet je de spelers beschermen," zei Blatter in Doha, waar hij de start van de Asian Cup, het Aziatisch landenkampioenschap, bijwoont. Het WK voetbal vindt normaal plaats in juni en juli, maar tijdens de zomer lopen de temperaturen in Qatar op tot meer dan 40 graden. In januari is het in de oliestaat zo'n 25 graden. Eerder hadden onder anderen UEFA-voorzitter Michel Platini, secretaris-generaal Jerôme Valcke van de FIFA en Franz Beckenbauer, lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA, al geopperd om het WK in Qatar in de winter te laten doorgaan.