FIFA-preses Sepp Blatter steunt het idee om het wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar in de winter te laten doorgaan.

"Ik denk niet alleen aan de fans, maar ook aan de voetballers zelf," zei Blatter.

Heet

Het WK voetbal vindt normaal plaats in juni en juli, maar tijdens de zomer lopen de temperaturen in Qatar op tot meer dan 40 graden. In januari is het in de kleine oliestaat zo'n 25 graden.

Eerder spraken secretaris-generaal Jerome Valcke van de FIFA, Franz Beckenbauer (lid van het Uitvoerend Comité) en UEFA-baas Michel Platini zich al uit voor een winter-WK.

"Waarom niet. Zo stel je de wereldbeker open aan landen waar die normaal nooit kan plaatsvinden in juni en juli", had Valcke donderdag gezegd.

In januari zijn er wel veel wedstrijden in de internationale competities. Een WK in januari zou de herneming van die competities dan verschuiven.

ExcusesBlatter verontschuldigde zich vrijdag ook voor zijn omstreden uitspraken van eerder deze week. De FIFA-preses had gezegd dat homoseksuelen die het WK in Qatar willen bijwonen, zich daar maar moeten onthouden van seksuele activiteiten. Qatar is een strengislamitisch land.

De uitspraak van Blatter was bedoeld als grap, maar zette kwaad bloed.

FIFA-preses Sepp Blatter steunt het idee om het wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar in de winter te laten doorgaan. "Ik denk niet alleen aan de fans, maar ook aan de voetballers zelf," zei Blatter. Heet Het WK voetbal vindt normaal plaats in juni en juli, maar tijdens de zomer lopen de temperaturen in Qatar op tot meer dan 40 graden. In januari is het in de kleine oliestaat zo'n 25 graden. Eerder spraken secretaris-generaal Jerome Valcke van de FIFA, Franz Beckenbauer (lid van het Uitvoerend Comité) en UEFA-baas Michel Platini zich al uit voor een winter-WK. "Waarom niet. Zo stel je de wereldbeker open aan landen waar die normaal nooit kan plaatsvinden in juni en juli", had Valcke donderdag gezegd. In januari zijn er wel veel wedstrijden in de internationale competities. Een WK in januari zou de herneming van die competities dan verschuiven.