De Congolese spits maakte in 2010 gratis de overstap van AGOVV Apeldoorn naar Zulte Waregem, maar kreeg zowel onder Francky Dury als later onder Darije Kalezic amper een kans (2 goals in 24 matchen, voornamelijk late invalbeurten).

Daarop werd hij twee keer uitgeleend: eerst aan Sparta Rotterdam en vorig seizoen aan het Roemeense Petrolul Ploiesti. Telkens met succes: 19 goals in de Nederlandse eerste divisie, en 17 doelpunten in de Roemeense competitie, plus de winnende treffer in de bekerfinale tegen CFR 1907 Cluj.

Al na Nieuwjaar was Ploiesti zo tevreden dat het de 24-jarige spits definitief wilde kopen. Het sloot een deal met Zulte Waregem voor 800.000 euro, met directe betaling van een voorschot. De rest moest tegen eind juni volgen.

Contractbreuk

Na het seizoen weigerde de Congolees terug te keren naar Roemenië - hij voelde zich er gediscrimineerd - en ging de voorbije zomer testen bij onder meer FK Krasnodar, Bolton, Saint-Etienne en Fortuna Düsseldorf.

Terek Grozny toonde de meeste interesse, maar Essevee en Ploiesti moesten eerst een geschil uitvechten voor de FIFA. De betaling van de tweede, en grootste, schijf van Bokila's transfersom bleef immers uit, terwijl Ploiesti vroeg om Bokila te schorsen wegens contractbreuk.

Debuut tegen Zenit

Na de uitspraak van de FIFA kreeg de speler zijn vrijgave, en betaalde Grozny het bedrag dat Petrolul nog verschuldigd was aan Zulte Waregem. Zo werd de fusieploeg uiteindelijk volledig vergoed volgens de oorspronkelijke deal met de Roemenen.

800.000 euro voor een speler die te licht werd bevonden voor de Belgische competitie, op zijn minst opmerkelijk. Vanaf 16 september, als hij debuteert tegen Zenit Sint-Petersburg, mag Bokila in een hoger aangeschreven competitie het ongelijk van Dury en Kalezic bewijzen.

De Congolese spits maakte in 2010 gratis de overstap van AGOVV Apeldoorn naar Zulte Waregem, maar kreeg zowel onder Francky Dury als later onder Darije Kalezic amper een kans (2 goals in 24 matchen, voornamelijk late invalbeurten).Daarop werd hij twee keer uitgeleend: eerst aan Sparta Rotterdam en vorig seizoen aan het Roemeense Petrolul Ploiesti. Telkens met succes: 19 goals in de Nederlandse eerste divisie, en 17 doelpunten in de Roemeense competitie, plus de winnende treffer in de bekerfinale tegen CFR 1907 Cluj. Al na Nieuwjaar was Ploiesti zo tevreden dat het de 24-jarige spits definitief wilde kopen. Het sloot een deal met Zulte Waregem voor 800.000 euro, met directe betaling van een voorschot. De rest moest tegen eind juni volgen.ContractbreukNa het seizoen weigerde de Congolees terug te keren naar Roemenië - hij voelde zich er gediscrimineerd - en ging de voorbije zomer testen bij onder meer FK Krasnodar, Bolton, Saint-Etienne en Fortuna Düsseldorf. Terek Grozny toonde de meeste interesse, maar Essevee en Ploiesti moesten eerst een geschil uitvechten voor de FIFA. De betaling van de tweede, en grootste, schijf van Bokila's transfersom bleef immers uit, terwijl Ploiesti vroeg om Bokila te schorsen wegens contractbreuk.Debuut tegen ZenitNa de uitspraak van de FIFA kreeg de speler zijn vrijgave, en betaalde Grozny het bedrag dat Petrolul nog verschuldigd was aan Zulte Waregem. Zo werd de fusieploeg uiteindelijk volledig vergoed volgens de oorspronkelijke deal met de Roemenen. 800.000 euro voor een speler die te licht werd bevonden voor de Belgische competitie, op zijn minst opmerkelijk. Vanaf 16 september, als hij debuteert tegen Zenit Sint-Petersburg, mag Bokila in een hoger aangeschreven competitie het ongelijk van Dury en Kalezic bewijzen.