Bondscoach kan niet bevestigen dat Eden Hazard vrijdag speelt

29/06/16 om 19:58 - Bijgewerkt om 19:57

Het blijft onduidelijk of Eden Hazard fit geraakt voor de kwartfinale van de Rode Duivels op het EK van vrijdag in Lille tegen Wales.

Bondscoach kan niet bevestigen dat Eden Hazard vrijdag speelt

Eden Hazard © Belga Image

De kapitein en smaakmaker van de Belgen kampt met een contractuur in de dij, bondscoach Marc Wilmots blijft erg voorzichtig met zijn nummer tien.

Hazard paste woensdag zoals voorzien voor de groepstraining en liet zich verzorgen. "Ik hoop, en ik zeg ik hoop, dat Eden morgen mee kan trainen, maar zeker weet ik dat dus niet", stelde Wilmots na afloop van de oefensessie in Le Haillan.

Vermaelen

"Eden voelt nog steeds iets aan de dij, ik kan nu echt niet zeggen of het zal gaan. De medische staf doet zijn werk, we wachten af. Of Eden vrijdag kan spelen zonder donderdag te trainen? Dat kan ja, dat zou ik dan met hem moeten bespreken, maar wat zijn conditie betreft is er zeker geen probleem."

Wilmots blijft dus erg voorzichtig met zijn kapitein, maar heeft naar eigen zeggen al wel meer duidelijkheid in zijn hoofd over de vervanger van de geschorste Thomas Vermaelen. "Daar weet ik intussen meer over, maar ik zeg er niets over", klonk het kort. (Belga/TE)

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Onze partners