Al een heel seizoen is Borussia Mönchengladbach in de top van de Bundesliga te vinden. Een wereld van verschil met een jaar geleden, toen die Fohlen een gedoodverfde degradant waren en play-offs nodig hadden om te overleven op het hoogste niveau. Maar de laatste weken gaan de goede resultaten ook gepaard met aansprekend combinatiespel, hetgeen werd bewezen met duidelijke zeges tegen Werder Bremen (5-0) en bij FC Köln (0-3).

Stale Solbakken, de coach van die laatste club en streekrivaal, sprak achteraf terecht over "de best voetballende ploeg in de Duitse competitie". Na 14 speeldagen telt Gladbach 29 punten, exact 5 minder dan vorig seizoen na 34 duels. De laatste keer dat er nog een betere competitiestart werd opgetekend, dateert ondertussen uit het seizoen 1976/77, het seizoen van de vijfde en tevens laatste titel.

Maar zover is het nog lang niet, waarschuwde de Zwitserse trainer Lucien Favre al meermaals. Doelman Marc-André ter Stegen en spelmaker Marco Reus groeiden ondertussen uit tot de vedetten. Bonfim Dante (ex-Charleroi en -Standard) geldt als de Abwehrchef van de verdediging, terwijl Juan Arango, Mike Hanke, Roman Neustädter en Havard Nordtveit in staat zijn goed de counter in te leden en af te werken. Komende zaterdag mogen ze tegen medekoploper Borussia Dortmund aantonen wat ze werkelijk in hun mars hebben. (FV)

Al een heel seizoen is Borussia Mönchengladbach in de top van de Bundesliga te vinden. Een wereld van verschil met een jaar geleden, toen die Fohlen een gedoodverfde degradant waren en play-offs nodig hadden om te overleven op het hoogste niveau. Maar de laatste weken gaan de goede resultaten ook gepaard met aansprekend combinatiespel, hetgeen werd bewezen met duidelijke zeges tegen Werder Bremen (5-0) en bij FC Köln (0-3). Stale Solbakken, de coach van die laatste club en streekrivaal, sprak achteraf terecht over "de best voetballende ploeg in de Duitse competitie". Na 14 speeldagen telt Gladbach 29 punten, exact 5 minder dan vorig seizoen na 34 duels. De laatste keer dat er nog een betere competitiestart werd opgetekend, dateert ondertussen uit het seizoen 1976/77, het seizoen van de vijfde en tevens laatste titel. Maar zover is het nog lang niet, waarschuwde de Zwitserse trainer Lucien Favre al meermaals. Doelman Marc-André ter Stegen en spelmaker Marco Reus groeiden ondertussen uit tot de vedetten. Bonfim Dante (ex-Charleroi en -Standard) geldt als de Abwehrchef van de verdediging, terwijl Juan Arango, Mike Hanke, Roman Neustädter en Havard Nordtveit in staat zijn goed de counter in te leden en af te werken. Komende zaterdag mogen ze tegen medekoploper Borussia Dortmund aantonen wat ze werkelijk in hun mars hebben. (FV)