Mbark Boussoufa en Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck hebben vrijdag meer uitleg gegeven over de transfer van de 26-jarige Marokkaan naar Anzhi Makhatchkala.

De transfersoap sleepte een hele week aan. In eerste instantie leek het Tsjetsjeense Terek Grozny Boussoufa te strikken, maar donderdag kwam plots concurrent Anzhi Makhatchkala met een concreet voorstel op de proppen. Donderdagavond, enkele uren voor het sluiten van de Russische transfermarkt, rondde Van Holsbeeck de overgang af.

'Bous' ondertekende bij de club uit de Russische deelrepubliek Dagestan een contract voor 3,5 seizoenen. Een officieel transferbedrag werd niet meegedeeld, maar Paars-wit zou ongeveer 8 miljoen euro krijgen.

Van Holsbeeck: Financieel uitstekende zaak

"Ik denk dat we tevreden mogen zijn dat we tot een akkoord zijn gekomen," zei Van Holsbeeck vrijdag. "Op de eerste plaats wil ik Mbark bedanken. In de deal met Terek was opgenomen dat er 2 à 3 miljoen euro voor tussenpersonen bestemd was. Het nettobedrag dat Anderlecht zou krijgen, lag daardoor een pak lager dan 11 miljoen euro."

"Met Anzhi is er een nettoprijs afgesproken. Bovendien wilde Mbark echt naar Anzhi en heeft hij zijn rechten op een deel van de transferprijs laten vallen. Sportief is dit een aderlating, maar financieel doet Anderlecht een uitstekende zaak."

"Mbark heeft enorm veel betekend voor de club, de poorten van het Astridpark zullen voor hem altijd openstaan. We wensen hem het allerbeste toe", besloot Van Holsbeeck.

Boussoufa: Geen akkoord met Grozny

"Het was een hectische week," klonk het bij Boussoufa. "Er zijn verscheidene zaken gebeurd waar ik niet wil over uitweiden, maar we zijn met Terek Grozny niet tot een akkoord gekomen. Daarom zijn we met Anzhi beginnen te onderhandelen."

"Ik ken niets van politiek en ga enkel naar Rusland om te voetballen. De Russische competitie is van een zeer hoog niveau. Er wordt enorm in geïnvesteerd en bijgevolg rijgen de clubs in Europa de goede prestaties aan elkaar. Ik zal er als voetballer veel kunnen bijleren. Ook financieel vaar ik er zeer wel bij", aldus de Marokkaanse international.

Boussoufa zei dat het moeilijk wordt om Anderlecht vlak voor de play-offs te verlaten. "Ik moet afscheid nemen van mijn ploegmaats, maar in het voetbal is het altijd een komen en gaan van spelers. Ik ben ambitieus en dan moet je keuzes durven maken. Maar ik ga Anderlecht altijd een warm hart toedragen", besloot hij.

Mbark Boussoufa en Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck hebben vrijdag meer uitleg gegeven over de transfer van de 26-jarige Marokkaan naar Anzhi Makhatchkala. De transfersoap sleepte een hele week aan. In eerste instantie leek het Tsjetsjeense Terek Grozny Boussoufa te strikken, maar donderdag kwam plots concurrent Anzhi Makhatchkala met een concreet voorstel op de proppen. Donderdagavond, enkele uren voor het sluiten van de Russische transfermarkt, rondde Van Holsbeeck de overgang af. 'Bous' ondertekende bij de club uit de Russische deelrepubliek Dagestan een contract voor 3,5 seizoenen. Een officieel transferbedrag werd niet meegedeeld, maar Paars-wit zou ongeveer 8 miljoen euro krijgen. Van Holsbeeck: Financieel uitstekende zaak "Ik denk dat we tevreden mogen zijn dat we tot een akkoord zijn gekomen," zei Van Holsbeeck vrijdag. "Op de eerste plaats wil ik Mbark bedanken. In de deal met Terek was opgenomen dat er 2 à 3 miljoen euro voor tussenpersonen bestemd was. Het nettobedrag dat Anderlecht zou krijgen, lag daardoor een pak lager dan 11 miljoen euro." "Met Anzhi is er een nettoprijs afgesproken. Bovendien wilde Mbark echt naar Anzhi en heeft hij zijn rechten op een deel van de transferprijs laten vallen. Sportief is dit een aderlating, maar financieel doet Anderlecht een uitstekende zaak." "Mbark heeft enorm veel betekend voor de club, de poorten van het Astridpark zullen voor hem altijd openstaan. We wensen hem het allerbeste toe", besloot Van Holsbeeck. Boussoufa: Geen akkoord met Grozny "Het was een hectische week," klonk het bij Boussoufa. "Er zijn verscheidene zaken gebeurd waar ik niet wil over uitweiden, maar we zijn met Terek Grozny niet tot een akkoord gekomen. Daarom zijn we met Anzhi beginnen te onderhandelen." "Ik ken niets van politiek en ga enkel naar Rusland om te voetballen. De Russische competitie is van een zeer hoog niveau. Er wordt enorm in geïnvesteerd en bijgevolg rijgen de clubs in Europa de goede prestaties aan elkaar. Ik zal er als voetballer veel kunnen bijleren. Ook financieel vaar ik er zeer wel bij", aldus de Marokkaanse international. Boussoufa zei dat het moeilijk wordt om Anderlecht vlak voor de play-offs te verlaten. "Ik moet afscheid nemen van mijn ploegmaats, maar in het voetbal is het altijd een komen en gaan van spelers. Ik ben ambitieus en dan moet je keuzes durven maken. Maar ik ga Anderlecht altijd een warm hart toedragen", besloot hij.