Journalist Rob Dillon volgt de Russische competitie op de voet voor zijn blogpost More than Arshavin. In Sport/Voetbalmagazine geeft hij zijn oordeel over de titelstrijd, waarbij Zenit en Lokomotiv Moskou voorlopig de leiding delen met elk veertig punten. "Lokomotiv is een complete verrassing, nadat ze vorig jaar een rampseizoen beleefden. Dat is deels te danken aan hun coach Leonid Kuchuk, die vorig seizoen Kuban Krasnodar naar Europees voetbal leidde, maar evenzeer aan hun steraankopen Lassana Diarra en Mbark Boussoufa, in de zomer overgekomen van Anzji Machatsjkala."

Vooral Boussoufa (ex-Anderlecht) oogst deze campagne lof in de Russische Premier League, zo weet Dillon: "Bij Anzji werd hij meestal op de flank uitgespeeld, sinds hij bij Lokomotiv centraal mag opereren, is hij uitgegroeid tot dé revelatie van dit seizoen. Zowat alle aanvallen verlopen via hem en hij pikt geregeld zijn goaltje mee. Zijn aanwezigheid is voor Lokomotiv cruciaal in de gooi naar een titel."

Toch wordt verwacht dat aan het eind van de rit Zenit Sint-Petersburg de sterkste zal blijken. De club van Nicolas Lombaerts en Axel Witsel kampte vorig seizoen met te veel extrasportieve problemen (hooliganisme, onenigheid in de kleedkamer, racisme in de tribunes...) om CSKA van de landskroon te houden. Dit seizoen blijven ze bespaard van zulke beslommeringen.

In die ploeg vertolken de Rode Duivels Witsel en Lombaerts een voorname rol. "Als Witsel in topvorm verkeert, kan Zenit wedstrijden domineren. En als hij er niet bij is, wordt hij gemist. Samen met Roman Shirokov bepaalt Witsel het tempo bij Zenit. Bovendien slaagt hij erin om -in tegenstelling tot die andere miljoenentransfer Hulk- zich ver van controverses te houden", aldus Dillon.

Bekijk via deze link enkele hoogtepunten van Boussoufa bij zijn nieuwe club Lokomotiv:

http://www.youtube.com/watch?v=zDFZSTXQ-uQ

Journalist Rob Dillon volgt de Russische competitie op de voet voor zijn blogpost More than Arshavin. In Sport/Voetbalmagazine geeft hij zijn oordeel over de titelstrijd, waarbij Zenit en Lokomotiv Moskou voorlopig de leiding delen met elk veertig punten. "Lokomotiv is een complete verrassing, nadat ze vorig jaar een rampseizoen beleefden. Dat is deels te danken aan hun coach Leonid Kuchuk, die vorig seizoen Kuban Krasnodar naar Europees voetbal leidde, maar evenzeer aan hun steraankopen Lassana Diarra en Mbark Boussoufa, in de zomer overgekomen van Anzji Machatsjkala."Vooral Boussoufa (ex-Anderlecht) oogst deze campagne lof in de Russische Premier League, zo weet Dillon: "Bij Anzji werd hij meestal op de flank uitgespeeld, sinds hij bij Lokomotiv centraal mag opereren, is hij uitgegroeid tot dé revelatie van dit seizoen. Zowat alle aanvallen verlopen via hem en hij pikt geregeld zijn goaltje mee. Zijn aanwezigheid is voor Lokomotiv cruciaal in de gooi naar een titel."Toch wordt verwacht dat aan het eind van de rit Zenit Sint-Petersburg de sterkste zal blijken. De club van Nicolas Lombaerts en Axel Witsel kampte vorig seizoen met te veel extrasportieve problemen (hooliganisme, onenigheid in de kleedkamer, racisme in de tribunes...) om CSKA van de landskroon te houden. Dit seizoen blijven ze bespaard van zulke beslommeringen.In die ploeg vertolken de Rode Duivels Witsel en Lombaerts een voorname rol. "Als Witsel in topvorm verkeert, kan Zenit wedstrijden domineren. En als hij er niet bij is, wordt hij gemist. Samen met Roman Shirokov bepaalt Witsel het tempo bij Zenit. Bovendien slaagt hij erin om -in tegenstelling tot die andere miljoenentransfer Hulk- zich ver van controverses te houden", aldus Dillon. Bekijk via deze link enkele hoogtepunten van Boussoufa bij zijn nieuwe club Lokomotiv:http://www.youtube.com/watch?v=zDFZSTXQ-uQ