Anderlecht neemt het donderdagavond (19 uur) in de zestiende finales van de Europa League op tegen Ajax. Voor Mbark Boussoufa is de wedstrijd tegen zijn jeugdclub speciaal.

"Ik bewaar er heel goede herinneringen aan: de prestigieuze internationale tornooien die ik heb gespeeld, de opleiding die ik er heb gekregen,... Als je zes jaar bij een club geweest bent, kan je die herinneringen niet uitwissen."

Sport/Voetbalmagazine: Zes jaar, tot er een aanbieding komt van Chelsea. En daar gaat de kleine Mbark, naar Engeland... Te vroeg?

Boussoufa: "Nee. (denkt na) Integendeel, ik ben op het juiste moment vertrokken. Ik had een gesprek met de toenmalige trainer, Danny Blind, en hij zag geen al te grote toekomst voor me bij Ajax."

Is Ajax een goede loting voor Anderlecht?

"Kan ik onmogelijk inschatten. Ik weet alleen dat deze dubbele confrontatie moeilijker zal zijn dan vorig jaar." (Toen speelde Anderlecht in de groepsfase thuis 1-1 gelijk tegen Ajax en won het in Amsterdam, nvdr.).

Zelfs nu Luis Suarez en Urby Emanuelson vertrokken zijn?

"Ja. Suarez is een uitzonderlijke speler, maar er zitten nog andere goede spitsen bij Ajax, zoals Mounir El Hamdaoui. Ajax blijft een erg goede ploeg."

Gaan we een ander Ajax zien nu Frank de Boer er hoofdtrainer is?

"De Boer is een grote naam in het Nederlandse voetbal. Hij zal willen bewijzen dat hij als trainer een even grote faam kan opbouwen dan destijds als speler. Sinds zijn aanstelling werd het jeugdbeleid nieuw leven ingeblazen. Hij behield het traditionele spelsysteem van Ajax, de 4-3-3."

"De club knoopt opnieuw aan met zijn tradities. De jeugdschool en een typische speelstijl zijn altijd al de fabrieksmerken van Ajax geweest."

Anderlecht neemt het donderdagavond (19 uur) in de zestiende finales van de Europa League op tegen Ajax. Voor Mbark Boussoufa is de wedstrijd tegen zijn jeugdclub speciaal. "Ik bewaar er heel goede herinneringen aan: de prestigieuze internationale tornooien die ik heb gespeeld, de opleiding die ik er heb gekregen,... Als je zes jaar bij een club geweest bent, kan je die herinneringen niet uitwissen." Sport/Voetbalmagazine: Zes jaar, tot er een aanbieding komt van Chelsea. En daar gaat de kleine Mbark, naar Engeland... Te vroeg?Boussoufa: "Nee. (denkt na) Integendeel, ik ben op het juiste moment vertrokken. Ik had een gesprek met de toenmalige trainer, Danny Blind, en hij zag geen al te grote toekomst voor me bij Ajax." Is Ajax een goede loting voor Anderlecht? "Kan ik onmogelijk inschatten. Ik weet alleen dat deze dubbele confrontatie moeilijker zal zijn dan vorig jaar." (Toen speelde Anderlecht in de groepsfase thuis 1-1 gelijk tegen Ajax en won het in Amsterdam, nvdr.).Zelfs nu Luis Suarez en Urby Emanuelson vertrokken zijn? "Ja. Suarez is een uitzonderlijke speler, maar er zitten nog andere goede spitsen bij Ajax, zoals Mounir El Hamdaoui. Ajax blijft een erg goede ploeg." Gaan we een ander Ajax zien nu Frank de Boer er hoofdtrainer is? "De Boer is een grote naam in het Nederlandse voetbal. Hij zal willen bewijzen dat hij als trainer een even grote faam kan opbouwen dan destijds als speler. Sinds zijn aanstelling werd het jeugdbeleid nieuw leven ingeblazen. Hij behield het traditionele spelsysteem van Ajax, de 4-3-3." "De club knoopt opnieuw aan met zijn tradities. De jeugdschool en een typische speelstijl zijn altijd al de fabrieksmerken van Ajax geweest."