John Terry, die 78 caps achter zijn naam heeft staan, werd in juli door een Londense rechtbank vrijgesproken van racisme tegen Anton Ferdinand, de gekleurde verdediger van Queens Park Rangers. De FA zette de zaak tegen Terry echter gewoon verder. Komende week buigt de tuchtcommissie van de bond zich over de affaire.

De vroegere aanvoerder van het Engelse nationale elftal neemt dat niet. "Dat de FA mij in deze zaak nog steeds wil vervolgen terwijl ik door een rechtbank al ben vrijgesproken, maakt mijn positie in de nationale ploeg onhoudbaar", verduidelijkt hij in een communiqué.

Afgelopen winter had de zaak-Terry er ook al voor gezorgd dat Fabio Capello zijn ontslag gaf als Engels bondscoach. Hij pikte het niet dat de FA Terry de aanvoerdersband van de nationale elf ontnomen had vooraleer een rechtbank een uitspraak had gedaan in de zaak. (AFP/Belga/KVDA)

John Terry, die 78 caps achter zijn naam heeft staan, werd in juli door een Londense rechtbank vrijgesproken van racisme tegen Anton Ferdinand, de gekleurde verdediger van Queens Park Rangers. De FA zette de zaak tegen Terry echter gewoon verder. Komende week buigt de tuchtcommissie van de bond zich over de affaire. De vroegere aanvoerder van het Engelse nationale elftal neemt dat niet. "Dat de FA mij in deze zaak nog steeds wil vervolgen terwijl ik door een rechtbank al ben vrijgesproken, maakt mijn positie in de nationale ploeg onhoudbaar", verduidelijkt hij in een communiqué. Afgelopen winter had de zaak-Terry er ook al voor gezorgd dat Fabio Capello zijn ontslag gaf als Engels bondscoach. Hij pikte het niet dat de FA Terry de aanvoerdersband van de nationale elf ontnomen had vooraleer een rechtbank een uitspraak had gedaan in de zaak. (AFP/Belga/KVDA)