Ronaldo Luis Nazário de Lima, kortweg Ronaldo, is onder leiding van een fitnesscoach een programma gestart om weldra terug achter een bal te hollen. De Braziliaanse ex-goalgetter hoopt nog voor de start van de North American League Soccer de voetbalveters opnieuw te knopen.

Nog vijf kg

De WK-legende wil in het komende voetbalseizoen het shirt van Fort Lauderdale Strikers aantrekken, de club waar hij deels eigenaar van is en waarmee hij in de nabije toekomst de promotie naar de Major League Soccer wil afdwingen.

Ronaldo werkt al maanden aan zijn terugkeer en lijkt zijn gewicht alvast op peil te hebben. Om zijn comeback te verwezenlijken zou hij nog maar vijf kilogram moeten vermageren. Daarnaast kampt hij ogenschijnlijk met een chronisch gebrek aan matchritme en is het nog maar de vraag of hij zijn techniek en torinstinct niet verloren is. De club uit Florida start op 4 april aan het nieuwe seizoen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de conditie van Ronaldo dan al op peil staat.

Twitter @101greatgoals
© Twitter @101greatgoals

WK-legende

In het verleden maakte de Braziliaanse killer in Europa massa's doelpunten voor onder meer PSV, Barcelona, Inter Milaan, Real Madrid en AC Milan.

In 2002 scoorde de Braziliaan twee keer in de met 2-0 gewonnen WK-finale tegen Duitsland. Daarmee staat hij in het illuster lijstje spelers die een WK-finale op hun eentje beslisten. Ook Andreas Brehme, Andrès Iniesta en Mario Götze behoren daartoe.

Ronaldo Luis Nazário de Lima, kortweg Ronaldo, is onder leiding van een fitnesscoach een programma gestart om weldra terug achter een bal te hollen. De Braziliaanse ex-goalgetter hoopt nog voor de start van de North American League Soccer de voetbalveters opnieuw te knopen. De WK-legende wil in het komende voetbalseizoen het shirt van Fort Lauderdale Strikers aantrekken, de club waar hij deels eigenaar van is en waarmee hij in de nabije toekomst de promotie naar de Major League Soccer wil afdwingen. Ronaldo werkt al maanden aan zijn terugkeer en lijkt zijn gewicht alvast op peil te hebben. Om zijn comeback te verwezenlijken zou hij nog maar vijf kilogram moeten vermageren. Daarnaast kampt hij ogenschijnlijk met een chronisch gebrek aan matchritme en is het nog maar de vraag of hij zijn techniek en torinstinct niet verloren is. De club uit Florida start op 4 april aan het nieuwe seizoen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de conditie van Ronaldo dan al op peil staat. In het verleden maakte de Braziliaanse killer in Europa massa's doelpunten voor onder meer PSV, Barcelona, Inter Milaan, Real Madrid en AC Milan. In 2002 scoorde de Braziliaan twee keer in de met 2-0 gewonnen WK-finale tegen Duitsland. Daarmee staat hij in het illuster lijstje spelers die een WK-finale op hun eentje beslisten. Ook Andreas Brehme, Andrès Iniesta en Mario Götze behoren daartoe.