Estado de Minas: "Duitsland slacht Brazilië af met 1-7"

O Eastadao de Sao Paulo: "Historische vernedering"

Diárhio da Manha: "De grootste vernedering ooit"

Folha da Regiao: 'I,2,3,4,5,6,7 - Adieu Brazilië'

O Globo: "Lijden, frustratie en ontzetting"

Jornal da Cidade: "Alles is voorbij"

Folha de Sao Paulo: "Brazilië opnieuw vernederd bij poging om thuis een WK te winnen"

Jornal do Brasil: "Brazilië breekt record van Zaïre en slikt 5 goals op 29 minuten" (Het toenmalige Zaïre slikte een 9-0 tegen Joegoslavië op het WK van 1974 in Duitsland. De Joegoslaven deden er toen dertig minuten over om 5 keer te scoren.)

Super Esportes: "Historische vernedering in de Mineirao groter dan die van Maracanã en Sarriá" (Dat wil wat zeggen in de Braziliaanse psyche: de Seleçao verloor in 1950 de WK-finale van Uruguay in het Maracanã-stadion in Rio De Janeiro. Op het WK van 1982 ging Brazilië met 3-2 de boot in tegen de latere wereldkampioen Italië, dat een nog steeds beruchte pot antivoetbal speelde. Dat gebeurde in het Sarriá-stadion in Barcelona.)

Estado de Minas: "Duitsland slacht Brazilië af met 1-7"O Eastadao de Sao Paulo: "Historische vernedering"Diárhio da Manha: "De grootste vernedering ooit"Folha da Regiao: 'I,2,3,4,5,6,7 - Adieu Brazilië'O Globo: "Lijden, frustratie en ontzetting"Jornal da Cidade: "Alles is voorbij"Folha de Sao Paulo: "Brazilië opnieuw vernederd bij poging om thuis een WK te winnen"Jornal do Brasil: "Brazilië breekt record van Zaïre en slikt 5 goals op 29 minuten" (Het toenmalige Zaïre slikte een 9-0 tegen Joegoslavië op het WK van 1974 in Duitsland. De Joegoslaven deden er toen dertig minuten over om 5 keer te scoren.)Super Esportes: "Historische vernedering in de Mineirao groter dan die van Maracanã en Sarriá" (Dat wil wat zeggen in de Braziliaanse psyche: de Seleçao verloor in 1950 de WK-finale van Uruguay in het Maracanã-stadion in Rio De Janeiro. Op het WK van 1982 ging Brazilië met 3-2 de boot in tegen de latere wereldkampioen Italië, dat een nog steeds beruchte pot antivoetbal speelde. Dat gebeurde in het Sarriá-stadion in Barcelona.)