Dat heeft hij op zijn Twitter- en Instagram-account bekend gemaakt en het nieuws is intussen ook bevestigd door Barcelona zelf.

"Mijn familie en vrienden zijn al langer op de hoogte, maandag onderteken ik een contract bij Barcelona. Ik wil de fans van Santos bedanken voor de negen onvergetelijke jaren", klinkt het bij de speler.

"Barcelona heeft een akkoord bereikt met Neymar over een contract voor vijf seizoenen. Neymar staat bekend voor zijn buitengewone technische kwaliteiten die van hem een nachtmerrie maken voor elke defensie", meldt ook de Catalaanse club op zijn website.

Van 28 miljoen tot 50 miljoen euro

Het 21-jarige dribbelwonder van Santos en de Braziliaanse nationale elf stond al langer in de belangstelling van de grootste Europese topclubs. Barcelona was al langer wild van hem en ook Real Madrid had zijn pijlen op hem gericht hebben. Vrijdagavond had Santos zelf nog laten weten dat het bereid was om mee te werken aan een transfer, een dag later lijkt de zaak zo goed als beklonken.

Volgens de Braziliaanse krant Folha de Sao Paulo zou Barça 28 miljoen euro en twee vriendschappelijke duels geboden hebben. Andere bronnen spreken dan weer over een transfersom van maar liefst 50 miljoen euro.

Twee maanden geleden meldde de Catalaanse krant Sport al dat Barcelona en Neymar in november 2011 een voorakkoord hadden getekend, waardoor de Spaanse landskampioen als eerste aan zet was als het de spits wilde inlijven. (Belga/TE)

Dat heeft hij op zijn Twitter- en Instagram-account bekend gemaakt en het nieuws is intussen ook bevestigd door Barcelona zelf. "Mijn familie en vrienden zijn al langer op de hoogte, maandag onderteken ik een contract bij Barcelona. Ik wil de fans van Santos bedanken voor de negen onvergetelijke jaren", klinkt het bij de speler. "Barcelona heeft een akkoord bereikt met Neymar over een contract voor vijf seizoenen. Neymar staat bekend voor zijn buitengewone technische kwaliteiten die van hem een nachtmerrie maken voor elke defensie", meldt ook de Catalaanse club op zijn website. Van 28 miljoen tot 50 miljoen euro Het 21-jarige dribbelwonder van Santos en de Braziliaanse nationale elf stond al langer in de belangstelling van de grootste Europese topclubs. Barcelona was al langer wild van hem en ook Real Madrid had zijn pijlen op hem gericht hebben. Vrijdagavond had Santos zelf nog laten weten dat het bereid was om mee te werken aan een transfer, een dag later lijkt de zaak zo goed als beklonken. Volgens de Braziliaanse krant Folha de Sao Paulo zou Barça 28 miljoen euro en twee vriendschappelijke duels geboden hebben. Andere bronnen spreken dan weer over een transfersom van maar liefst 50 miljoen euro. Twee maanden geleden meldde de Catalaanse krant Sport al dat Barcelona en Neymar in november 2011 een voorakkoord hadden getekend, waardoor de Spaanse landskampioen als eerste aan zet was als het de spits wilde inlijven. (Belga/TE)