Hij stierf in het Albert Einstein ziekenhuis in Sao Paulo aan de gevolgen van een septische shock. Hij was daar vrijdag op de afdeling intensieve zorgen opgenomen met ernstige darmproblemen en werd sindsdien kunstmatig beademd.

Enkele maanden geleden belandde Socrates al tot twee keer toe in het ziekenhuis na interne bloedingen en een levercirrose, een gevolg van zijn overmatig drankgebruik.

Socrates was een van de sterren van de Braziliaanse nationale ploeg op de wereldkampioenschappen van 1982 in Spanje en 1986 in Mexico. In clubverband speelde de technisch erg begaafde middenvelder voor Botafogo (2x), Corinthians, Fiorentina en Flamengo. (Belga/TE)

Hij stierf in het Albert Einstein ziekenhuis in Sao Paulo aan de gevolgen van een septische shock. Hij was daar vrijdag op de afdeling intensieve zorgen opgenomen met ernstige darmproblemen en werd sindsdien kunstmatig beademd. Enkele maanden geleden belandde Socrates al tot twee keer toe in het ziekenhuis na interne bloedingen en een levercirrose, een gevolg van zijn overmatig drankgebruik. Socrates was een van de sterren van de Braziliaanse nationale ploeg op de wereldkampioenschappen van 1982 in Spanje en 1986 in Mexico. In clubverband speelde de technisch erg begaafde middenvelder voor Botafogo (2x), Corinthians, Fiorentina en Flamengo. (Belga/TE)