De Braziliaanse voetbalbond CBF liet maandag weten dat de regering niet langer de financiële garanties wil leveren voor het evenement. De reden daarvoor is de coronapandemie die Brazilië zwaar heeft getroffen, zowel financieel als op menselijk vlak. De CBF zegt begrip te hebben voor de beslissing en zich achter Colombia te scharen als enige overblijvende Zuid-Amerikaanse kandidaat. Ook Japan en Australië/Nieuw-Zeeland zijn in de running. De FIFA duidt de organisator aan op 25 juni.

Het vorige WK vond in 2019 in Frankrijk plaats. De Verenigde Staten verlengden hun titel na winst in de finale tegen Nederland.

De Braziliaanse voetbalbond CBF liet maandag weten dat de regering niet langer de financiële garanties wil leveren voor het evenement. De reden daarvoor is de coronapandemie die Brazilië zwaar heeft getroffen, zowel financieel als op menselijk vlak. De CBF zegt begrip te hebben voor de beslissing en zich achter Colombia te scharen als enige overblijvende Zuid-Amerikaanse kandidaat. Ook Japan en Australië/Nieuw-Zeeland zijn in de running. De FIFA duidt de organisator aan op 25 juni. Het vorige WK vond in 2019 in Frankrijk plaats. De Verenigde Staten verlengden hun titel na winst in de finale tegen Nederland.