FC Barcelona staat na de zege tegen Sevilla (2-1) weer een stap dichter bij een 24e landstitel. De voorsprong op eerste achtervolger Atletico Madrid, dat zaterdag al de stadsderby op het veld van Real Madrid (0-1) had gewonnen, blijft daardoor acht punten. Real heeft er als derde twaalf goed te maken.

Maar de achtste overwinning op rij van Barcelona betekent ook dat de Blaugrana in alle competities samen nu 34 wedstrijden ongeslagen zijn. Real Madrid is de enige Spaanse club die al even goed deed. Dat gebeurde in het seizoen 1998-1989 onder leiding van trainer Leo Beenhakker.

Donderdag kunnen de manschappen van Luis Enrique het record van Real naar de geschiedenisboeken verbannen. Op de 27e speeldag treden ze dan op verplaatsing bij Rayo Vallecano aan. (KVDA)

FC Barcelona staat na de zege tegen Sevilla (2-1) weer een stap dichter bij een 24e landstitel. De voorsprong op eerste achtervolger Atletico Madrid, dat zaterdag al de stadsderby op het veld van Real Madrid (0-1) had gewonnen, blijft daardoor acht punten. Real heeft er als derde twaalf goed te maken.Maar de achtste overwinning op rij van Barcelona betekent ook dat de Blaugrana in alle competities samen nu 34 wedstrijden ongeslagen zijn. Real Madrid is de enige Spaanse club die al even goed deed. Dat gebeurde in het seizoen 1998-1989 onder leiding van trainer Leo Beenhakker. Donderdag kunnen de manschappen van Luis Enrique het record van Real naar de geschiedenisboeken verbannen. Op de 27e speeldag treden ze dan op verplaatsing bij Rayo Vallecano aan. (KVDA)