Uit dank voor de redding en omdat hij het beloofde: Guido Brepoels en zijn staf gaan woensdag op bedevaart naar Scherpenheuvel.

Neen, hij doet het niet vanuit Sint-Truiden, de coach van STVV, die beloofde, als zijn club het behoud afdwong, om te voet naar Scherpenheuvel te gaan.

Even mappy er op nagevlooid, te voet is het van Sint-Truiden naar het bedevaartsoord 30 km. Met de auto ben je er in 40 minuten, maar stappen is het geen vervoersoptie, noch voor de website, noch voor Guido Brepoels.

Misschien voor hem nog wel, Brepoels jogde vroeger nog wel wedstrijden, maar "er zitten in de technische staf, en die gaat volledig mee, wat oudere mensen en voor hen is dat onbegonnen werk", aldus de coach.

Dus zorgde keeperstrainer Jos Beckx voor een alternatieve vertrekplaats: Tessenderlo. Daar krijgt het hele gezelschap op woensdagochtend eerst nog een stevig ontbijt en daarna is het stappen. Richting basiliek. Een goeie 18 kilometer, ondermeer door het Prinsenbos. Noblesse oblige.

Contracten

Inmiddels maakt STVV, dat zaterdag voor het eerst 'thuis' speelt op Westerlo omdat het eigen Stayen wordt verbouwd, werk van de toekomst. Doelman Sven Van der Jeugd verlaat na één seizoen alweer de club. Hij was veel meer beschikbaar dan Mark Volders, maar die ligt volgend jaar nog onder contract en Van der Jeugd niet.

Met Mark Wagemakers werd maandag nog een keer gepraat. Onderwerp van discussie was de duurtijd van de aangeboden verbintenis. Wim Mennes verlengde en deze week worden onderhandelingen met een nieuwe verdediger afgerond. Daarna liggen de prioriteiten voorin. (PTK)

Uit dank voor de redding en omdat hij het beloofde: Guido Brepoels en zijn staf gaan woensdag op bedevaart naar Scherpenheuvel. Neen, hij doet het niet vanuit Sint-Truiden, de coach van STVV, die beloofde, als zijn club het behoud afdwong, om te voet naar Scherpenheuvel te gaan. Even mappy er op nagevlooid, te voet is het van Sint-Truiden naar het bedevaartsoord 30 km. Met de auto ben je er in 40 minuten, maar stappen is het geen vervoersoptie, noch voor de website, noch voor Guido Brepoels. Misschien voor hem nog wel, Brepoels jogde vroeger nog wel wedstrijden, maar "er zitten in de technische staf, en die gaat volledig mee, wat oudere mensen en voor hen is dat onbegonnen werk", aldus de coach. Dus zorgde keeperstrainer Jos Beckx voor een alternatieve vertrekplaats: Tessenderlo. Daar krijgt het hele gezelschap op woensdagochtend eerst nog een stevig ontbijt en daarna is het stappen. Richting basiliek. Een goeie 18 kilometer, ondermeer door het Prinsenbos. Noblesse oblige. Contracten Inmiddels maakt STVV, dat zaterdag voor het eerst 'thuis' speelt op Westerlo omdat het eigen Stayen wordt verbouwd, werk van de toekomst. Doelman Sven Van der Jeugd verlaat na één seizoen alweer de club. Hij was veel meer beschikbaar dan Mark Volders, maar die ligt volgend jaar nog onder contract en Van der Jeugd niet. Met Mark Wagemakers werd maandag nog een keer gepraat. Onderwerp van discussie was de duurtijd van de aangeboden verbintenis. Wim Mennes verlengde en deze week worden onderhandelingen met een nieuwe verdediger afgerond. Daarna liggen de prioriteiten voorin. (PTK)