Een 33-jarige man uit Singapore en een 43-jarige Brit die tevens in het bezit is van een Singaporees paspoort worden bij de rechtbank in het Britse Cannock voorgeleid. Dat meldt het National Crime Agency.

Zij worden ervan verdacht in november wedstrijden te hebben vervalst om daarop illegale weddenschappen te plaatsen. Vijf verdachten werden intussen onder voorwaarden vrijgelaten. Volgens de Britse krant 'Daily Telegraph' zegt een van de verdachten ook WK-kwalificatiewedstrijden te hebben vervalst. Hij vertrouwde de speurders toe een volledige Afrikaanse nationale ploeg in zijn macht te hebben. Naar eigen zeggen zou hij ook bij machte zijn om wedstrijden uit de Belgische en de Franse competitie te vervalsen.

Het was de krant 'The Guardian' die het gokschandaal eerder aan het licht bracht. Volgens de krant zou het bedrog hebben plaatsgevonden in de lagere divisies en zijn er geen wedstrijden uit de Premier League betrokken. Een van de verdachten is voormalig Premier League-speler Delroy Facey, die nu als makelaar aan de slag is.

Het onderzoek wordt gevoerd door het National Crime Agency in samenwerking met de Engelse voetbalbond en de gokcommissie. (Belga/INM)

Een 33-jarige man uit Singapore en een 43-jarige Brit die tevens in het bezit is van een Singaporees paspoort worden bij de rechtbank in het Britse Cannock voorgeleid. Dat meldt het National Crime Agency. Zij worden ervan verdacht in november wedstrijden te hebben vervalst om daarop illegale weddenschappen te plaatsen. Vijf verdachten werden intussen onder voorwaarden vrijgelaten. Volgens de Britse krant 'Daily Telegraph' zegt een van de verdachten ook WK-kwalificatiewedstrijden te hebben vervalst. Hij vertrouwde de speurders toe een volledige Afrikaanse nationale ploeg in zijn macht te hebben. Naar eigen zeggen zou hij ook bij machte zijn om wedstrijden uit de Belgische en de Franse competitie te vervalsen. Het was de krant 'The Guardian' die het gokschandaal eerder aan het licht bracht. Volgens de krant zou het bedrog hebben plaatsgevonden in de lagere divisies en zijn er geen wedstrijden uit de Premier League betrokken. Een van de verdachten is voormalig Premier League-speler Delroy Facey, die nu als makelaar aan de slag is. Het onderzoek wordt gevoerd door het National Crime Agency in samenwerking met de Engelse voetbalbond en de gokcommissie. (Belga/INM)