Hugo Broos (59) wordt de assistent van Frank Vercauteren bij Al Jazira. Dat vernam Sport/Voetbalmagazine uit goede bron. Hierover opgebeld verbrak Broos de verbinding.

Broos en Vercauteren werkten in het verleden al samen, zij het in een omgekeerde rol. Bij Anderlecht was Vercauteren Broos' assistent toen die de Brusselaars in 2004 naar de landstitel leidde.

Toen hij in februari 2005 werd ontslagen, volgde Vercauteren hem op. Beide mannen bleven nadien ook privé nauw contact met elkaar houden.

Broos werd trainer van RC Genk, waarmee hij in zijn beste seizoen tweede werd, na het Anderlecht van Vercauteren. Nadien ging het berg af met zijn trainerscarrière. Twee buitenlandse avonturen, bij het Griekse Panserraikos en het Turkse Tranbzonspor, eindigden al na enkele maanden. Zijn laatste club, Zulte Waregem, maakte na vorig seizoen een einde aan de samenwerking.

Zaterdag begint voor Al Jazira het seizoen met een vriendschappelijk toernooi in het eigen stadion tegen drie ploegen uit de buurlanden Oman, Qatar en Saudi-Arabië. Verwacht wordt dat minstens Broos dan al aanwezig zal zijn. (JH)

Hugo Broos (59) wordt de assistent van Frank Vercauteren bij Al Jazira. Dat vernam Sport/Voetbalmagazine uit goede bron. Hierover opgebeld verbrak Broos de verbinding. Broos en Vercauteren werkten in het verleden al samen, zij het in een omgekeerde rol. Bij Anderlecht was Vercauteren Broos' assistent toen die de Brusselaars in 2004 naar de landstitel leidde. Toen hij in februari 2005 werd ontslagen, volgde Vercauteren hem op. Beide mannen bleven nadien ook privé nauw contact met elkaar houden. Broos werd trainer van RC Genk, waarmee hij in zijn beste seizoen tweede werd, na het Anderlecht van Vercauteren. Nadien ging het berg af met zijn trainerscarrière. Twee buitenlandse avonturen, bij het Griekse Panserraikos en het Turkse Tranbzonspor, eindigden al na enkele maanden. Zijn laatste club, Zulte Waregem, maakte na vorig seizoen een einde aan de samenwerking. Zaterdag begint voor Al Jazira het seizoen met een vriendschappelijk toernooi in het eigen stadion tegen drie ploegen uit de buurlanden Oman, Qatar en Saudi-Arabië. Verwacht wordt dat minstens Broos dan al aanwezig zal zijn. (JH)