Het Duitse weekblad Der Spiegel kon vertrouwelijke documenten van Schalke 04 inkijken en biedt zo een zicht op de lonen en premies die in de Bundesliga betaald worden.In het seizoen 2011/12 werd in de Duitse eerste klasse ruim twee miljard euro omgezet. De achttien teams die op dat moment actief waren op het hoogste niveau haalden maar liefst zeven procent meer binnen aan inkomsten dan het seizoen ervoor.

Het is ondertussen alweer de achtste opeenvolgende keer dat de Bundesliga een opmerkelijke groei vertoont, wat des te meer aangeeft dat Duitsland een sterke opmars kent.

Manuel Neuer

Het Duitse weekblad Der Spiegel kon een vertrouwelijk document van topclub Schalke 04 inkijken van 24 januari 2011, waardoor je een beter zicht krijgt op de vaste lonen en premies (60.000 euro bij een competitiezege) die werden uitbetaald.

International Manuel Neuer was toen de meest begeerde speler, want de doelman stond op het punt door te stoten naar het internationale topniveau. In zijn laatste contractjaar in Gelsenkirchen was de goalie, die in de zomer van 2011 naar Bayern München verkaste, goed voor 1,2 miljoen euro. Daarmee kwam hij slechts op de dertiende plaats van grootverdieners. Neuer verdiende even veel als invaller Nicolas Plestan.

Basisloon van 1 miljoen euro

Grootste slokop was toen de Nederlandse scherpschutter Klaas-Jan Huntelaar, met een gegarandeerd jaarinkomen van 4,8 miljoen euro en 20.000 euro per punt, een rijkelijke beloning voor zijn goals.

Hij voerde de rangschikking aan voor de Spaanse middenvelder José Manuel Jurado, die mocht rekenen op 3,96 miljoen euro. Vandaag staat de spelmaker, die in de zomer van 2010 door Felix Magath voor 11 miljoen euro werd overgenomen van Atlético Madrid, bekend als een van de grootste flops in de clubgeschiedenis. Het blijft onbegrijpelijk dat Jurado zijn landgenoot Raúl vooraf ging, die nochtans een mooier palmares bijeen had gevoetbald bij Real Madrid. De routinier kreeg jaarlijks 3 miljoen euro.

Gemiddeld verdiende een profvoetballer bij Schalke 04 twee jaar geleden een basisloon van iets meer dan 1 miljoen euro, de vaste personeelskosten voor de in totaal 39 selectiespelers liep op tot exact 39.270.000 euro. Daarmee stond de club op de tweede plaats, na Bayern München, maar op gelijke hoogte met VfL Wolfsburg.

Het Duitse weekblad Der Spiegel kon vertrouwelijke documenten van Schalke 04 inkijken en biedt zo een zicht op de lonen en premies die in de Bundesliga betaald worden.In het seizoen 2011/12 werd in de Duitse eerste klasse ruim twee miljard euro omgezet. De achttien teams die op dat moment actief waren op het hoogste niveau haalden maar liefst zeven procent meer binnen aan inkomsten dan het seizoen ervoor. Het is ondertussen alweer de achtste opeenvolgende keer dat de Bundesliga een opmerkelijke groei vertoont, wat des te meer aangeeft dat Duitsland een sterke opmars kent.Manuel NeuerHet Duitse weekblad Der Spiegel kon een vertrouwelijk document van topclub Schalke 04 inkijken van 24 januari 2011, waardoor je een beter zicht krijgt op de vaste lonen en premies (60.000 euro bij een competitiezege) die werden uitbetaald. International Manuel Neuer was toen de meest begeerde speler, want de doelman stond op het punt door te stoten naar het internationale topniveau. In zijn laatste contractjaar in Gelsenkirchen was de goalie, die in de zomer van 2011 naar Bayern München verkaste, goed voor 1,2 miljoen euro. Daarmee kwam hij slechts op de dertiende plaats van grootverdieners. Neuer verdiende even veel als invaller Nicolas Plestan.Basisloon van 1 miljoen euroGrootste slokop was toen de Nederlandse scherpschutter Klaas-Jan Huntelaar, met een gegarandeerd jaarinkomen van 4,8 miljoen euro en 20.000 euro per punt, een rijkelijke beloning voor zijn goals. Hij voerde de rangschikking aan voor de Spaanse middenvelder José Manuel Jurado, die mocht rekenen op 3,96 miljoen euro. Vandaag staat de spelmaker, die in de zomer van 2010 door Felix Magath voor 11 miljoen euro werd overgenomen van Atlético Madrid, bekend als een van de grootste flops in de clubgeschiedenis. Het blijft onbegrijpelijk dat Jurado zijn landgenoot Raúl vooraf ging, die nochtans een mooier palmares bijeen had gevoetbald bij Real Madrid. De routinier kreeg jaarlijks 3 miljoen euro.Gemiddeld verdiende een profvoetballer bij Schalke 04 twee jaar geleden een basisloon van iets meer dan 1 miljoen euro, de vaste personeelskosten voor de in totaal 39 selectiespelers liep op tot exact 39.270.000 euro. Daarmee stond de club op de tweede plaats, na Bayern München, maar op gelijke hoogte met VfL Wolfsburg.