De Italiaanse voetbalbond (FIGC) is van mening dat er van discriminatie geen sprake was, zo liet ze dinsdag weten.

Toen Lukaku zich klaarmaakte om een strafschop te nemen voor zijn club Inter, maakten de fans van Cagliari oerwoudgeluiden. De Italiaanse club veroordeelde het gedrag van zijn fans en ook de Serie A kondigde een antiracismecampagne aan, maar de FIGC zag er onvoldoende reden in om tot een sanctie over te gaan.

De geluiden waren 'op vlak van schaal en uitvoering niet van die aard om als discriminerend te gelden'. Aan plastic flesjes op het veld gooien, tillen de Italianen wel zwaar. Cagliari kreeg daarvoor een boete van 5.000 euro.

Inter heeft dinsdag op de eerste speeldag van de Champions League 1-1 gelijkgespeeld tegen Slavia Praag. Romelu Lukaku speelde de hele wedstrijd bij de Italianen.

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) is van mening dat er van discriminatie geen sprake was, zo liet ze dinsdag weten.Toen Lukaku zich klaarmaakte om een strafschop te nemen voor zijn club Inter, maakten de fans van Cagliari oerwoudgeluiden. De Italiaanse club veroordeelde het gedrag van zijn fans en ook de Serie A kondigde een antiracismecampagne aan, maar de FIGC zag er onvoldoende reden in om tot een sanctie over te gaan. De geluiden waren 'op vlak van schaal en uitvoering niet van die aard om als discriminerend te gelden'. Aan plastic flesjes op het veld gooien, tillen de Italianen wel zwaar. Cagliari kreeg daarvoor een boete van 5.000 euro. Inter heeft dinsdag op de eerste speeldag van de Champions League 1-1 gelijkgespeeld tegen Slavia Praag. Romelu Lukaku speelde de hele wedstrijd bij de Italianen.