Na twee wedstrijden in de Jupiler Pro League heeft Eziolino Capuano, de nieuwe trainer van Eupen, dat woensdag op het veld van Club Brugge aan de slag moet, zich al een mening kunnen vormen over onze competitie.

"De Belgische competitie heeft een goed niveau en kan ook voor een coach een ideale springplank zijn," zegt Capuano in Sport/Voetbalmagazine.

"Het klopt dat ik geen aanbiedingen uit de Serie A heb gekregen. Al is dat vrij makkelijk uit te leggen. Ik verdraag geen baas en ben erg moeilijk in de hand te houden."

"Het zijn trouwens ook niet per se de beste coaches die in de hoogste klasse mogen werken. Het is vooral belangrijk dat je bepaalde toegevingen kunt doen en laat dat nu net een van mijn mindere kanten zijn," aldus de flamboyante Italiaan.

S/VM: U gaat bij Eupen het catenaccio toch niet introduceren?

Capuano: "De Jupiler Pro League is een goede competitie omdat er veel doelpunten gescoord worden, maar het ontbreekt jullie aan een dosis cynisme. Dat merk je vooral aan het feit dat er (te) veel kansen zijn in de wedstrijden tussen twee evenwaardige teams."

"Ik wil dat Eupen zich redt en dan helpt het als je om te beginnen al geen doelpunt meer binnenkrijgt."

"Supporters die alleen maar spektakel willen zien, kunnen maar beter naar het theater of het circus gaan. Ik pas me altijd aan aan de omstandigheden. We zullen dus niet altijd met dezelfde tactiek aan een wedstrijd beginnen."

Een van uw legendarische uitspraken is: "Ik wil een ploeg van werkers, omdat ik een echte ploegbaas ben."

"De meeste van mijn criticasters zijn voorzitters die me ooit al eens ontslagen hebben. Het feit dat ze kritiek op me hebben, betekent voor mij trouwens dat ze me missen. Een coach die slecht presteerde, zouden ze achteraf in de media immers nooit zo hard aanpakken.

"Ik weet dat ik waarschijnlijk het etiket van defensieve trainer zal opgekleefd krijgen, maar dat deert me niet. Met uitspraken à la 'Capuano speelt catenaccio' moet ik eens goed lachen."

(Nicolas Ribaudo)

Na twee wedstrijden in de Jupiler Pro League heeft Eziolino Capuano, de nieuwe trainer van Eupen, dat woensdag op het veld van Club Brugge aan de slag moet, zich al een mening kunnen vormen over onze competitie. "De Belgische competitie heeft een goed niveau en kan ook voor een coach een ideale springplank zijn," zegt Capuano in Sport/Voetbalmagazine. "Het klopt dat ik geen aanbiedingen uit de Serie A heb gekregen. Al is dat vrij makkelijk uit te leggen. Ik verdraag geen baas en ben erg moeilijk in de hand te houden." "Het zijn trouwens ook niet per se de beste coaches die in de hoogste klasse mogen werken. Het is vooral belangrijk dat je bepaalde toegevingen kunt doen en laat dat nu net een van mijn mindere kanten zijn," aldus de flamboyante Italiaan. S/VM: U gaat bij Eupen het catenaccio toch niet introduceren?Capuano: "De Jupiler Pro League is een goede competitie omdat er veel doelpunten gescoord worden, maar het ontbreekt jullie aan een dosis cynisme. Dat merk je vooral aan het feit dat er (te) veel kansen zijn in de wedstrijden tussen twee evenwaardige teams." "Ik wil dat Eupen zich redt en dan helpt het als je om te beginnen al geen doelpunt meer binnenkrijgt." "Supporters die alleen maar spektakel willen zien, kunnen maar beter naar het theater of het circus gaan. Ik pas me altijd aan aan de omstandigheden. We zullen dus niet altijd met dezelfde tactiek aan een wedstrijd beginnen." Een van uw legendarische uitspraken is: "Ik wil een ploeg van werkers, omdat ik een echte ploegbaas ben." "De meeste van mijn criticasters zijn voorzitters die me ooit al eens ontslagen hebben. Het feit dat ze kritiek op me hebben, betekent voor mij trouwens dat ze me missen. Een coach die slecht presteerde, zouden ze achteraf in de media immers nooit zo hard aanpakken. "Ik weet dat ik waarschijnlijk het etiket van defensieve trainer zal opgekleefd krijgen, maar dat deert me niet. Met uitspraken à la 'Capuano speelt catenaccio' moet ik eens goed lachen." (Nicolas Ribaudo)