Zaterdag viert de 27-jarige omstreden Argentijn zijn terugkeer op het voetbalveld. Carlos Tévez, persona non grata bij Manchester City sinds zijn weigering om in te vallen bij het CL-duel tegen Bayern München, speelt dan immers mee in de afscheidswedstrijd van zijn landgenoot Martín Palermo (38).

Zijn sportieve loopbaan blijft voorlopig in het ongewisse, aangezien de Zuid-Amerikaan er niet in slaagde een andere club te vinden. "Ook voor mij is deze situatie heel komisch", doorbrak Tévez het stilzwijgen in Kicker. "Ik wilde de club verlaten, kon naar Italië en Spanje, maar City aanvaardde geen van de aanbiedingen. Ze willen me niet voor een lage prijs laten vertrekken."

Vooral door zijn vlucht naar Argentinië verspeelde Tévez alle krediet. De club van aanvoerder Vincent Kompany legde het zorgenkind een megaboete op en houdt al maanden salaris in. Alles bij elkaar gerekend, kom je al snel op een bedrag van ruim tien miljoen euro.
"Ik kan de boze reacties wereldwijd begrijpen", aldus Tévez. "Maar er valt weinig tegen te doen. Manchester City wil mij niet verhuren. Het wil per se een transfersom, dat maakt alles zó ingewikkeld. Momenteel zit ik in een negatieve spiraal. Ik hoop nog altijd dat het allemaal goed komt. Ik ben sterk, zowel fysiek als mentaal. Maar zoals het er nu naar uitziet, moet ik mijn plezier vooral uit golf halen." (FV)

Zaterdag viert de 27-jarige omstreden Argentijn zijn terugkeer op het voetbalveld. Carlos Tévez, persona non grata bij Manchester City sinds zijn weigering om in te vallen bij het CL-duel tegen Bayern München, speelt dan immers mee in de afscheidswedstrijd van zijn landgenoot Martín Palermo (38). Zijn sportieve loopbaan blijft voorlopig in het ongewisse, aangezien de Zuid-Amerikaan er niet in slaagde een andere club te vinden. "Ook voor mij is deze situatie heel komisch", doorbrak Tévez het stilzwijgen in Kicker. "Ik wilde de club verlaten, kon naar Italië en Spanje, maar City aanvaardde geen van de aanbiedingen. Ze willen me niet voor een lage prijs laten vertrekken." Vooral door zijn vlucht naar Argentinië verspeelde Tévez alle krediet. De club van aanvoerder Vincent Kompany legde het zorgenkind een megaboete op en houdt al maanden salaris in. Alles bij elkaar gerekend, kom je al snel op een bedrag van ruim tien miljoen euro. "Ik kan de boze reacties wereldwijd begrijpen", aldus Tévez. "Maar er valt weinig tegen te doen. Manchester City wil mij niet verhuren. Het wil per se een transfersom, dat maakt alles zó ingewikkeld. Momenteel zit ik in een negatieve spiraal. Ik hoop nog altijd dat het allemaal goed komt. Ik ben sterk, zowel fysiek als mentaal. Maar zoals het er nu naar uitziet, moet ik mijn plezier vooral uit golf halen." (FV)