Carlos Vela werd in 2005 door Arsenal overgenomen van de Mexicaanse club FC Guadalajara en gold toen als een van de grootste talenten ter wereld. Hij won de Gouden Schoen op het WK voor -17 jarigen, wat hem prompt een prijskaartje van drie miljoen euro opleverde.

'El Bombardero' kende allerminst een succesvolle passage bij Arsenal onder Arsène Wenger. Door vele blessures geplaagd werd hij met amper twee doelpunten in vijftien wedstrijden verhuurd aan West Bromwich, waar hij evenveel doelpunten maakte in acht wedstrijden.

In de zomer van 2011 maakte hij de overstap naar Spanje, bij Real Sociedad. In zijn eerste seizoen maakte hij meteen twaalf doelpunten en liet hij zo'n goede indruk na dat hij mocht blijven.

Champions League

Nu Vela het zo goed doet bij seizoensrevelatie Real Sociedad - 13 doelpunten in 31 wedstrijden - was er opnieuw sprake van een terugkeer naar The Gunners. Maar Vela zelf wil er niet van weten.

"Ik ben gelukkig in Spanje en wil graag bij Sociedad blijven. Arsenal heeft me de kans gegeven om in Europa te voetballen en dat vergeet ik nooit, maar het heeft me niet de kans gegeven om me te tonen", liet hij eerder al duidelijk verstaan.

Met nog vijf wedstrijden te gaan staat Real Sociedad stevig op de vierde plaats. Als het die plaats kan vasthouden, treedt het volgend seizoen aan in de Champions League. (ML)

Hieronder een compilatie van Vela's seizoen tot dusver:

Carlos Vela werd in 2005 door Arsenal overgenomen van de Mexicaanse club FC Guadalajara en gold toen als een van de grootste talenten ter wereld. Hij won de Gouden Schoen op het WK voor -17 jarigen, wat hem prompt een prijskaartje van drie miljoen euro opleverde.'El Bombardero' kende allerminst een succesvolle passage bij Arsenal onder Arsène Wenger. Door vele blessures geplaagd werd hij met amper twee doelpunten in vijftien wedstrijden verhuurd aan West Bromwich, waar hij evenveel doelpunten maakte in acht wedstrijden. In de zomer van 2011 maakte hij de overstap naar Spanje, bij Real Sociedad. In zijn eerste seizoen maakte hij meteen twaalf doelpunten en liet hij zo'n goede indruk na dat hij mocht blijven.Champions LeagueNu Vela het zo goed doet bij seizoensrevelatie Real Sociedad - 13 doelpunten in 31 wedstrijden - was er opnieuw sprake van een terugkeer naar The Gunners. Maar Vela zelf wil er niet van weten. "Ik ben gelukkig in Spanje en wil graag bij Sociedad blijven. Arsenal heeft me de kans gegeven om in Europa te voetballen en dat vergeet ik nooit, maar het heeft me niet de kans gegeven om me te tonen", liet hij eerder al duidelijk verstaan. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat Real Sociedad stevig op de vierde plaats. Als het die plaats kan vasthouden, treedt het volgend seizoen aan in de Champions League. (ML)Hieronder een compilatie van Vela's seizoen tot dusver: