S/VM: Jullie lot is gekend: ofwel zeventiende eindigen en rechtstreeks zakken, of ten nadele van FC Augsburg alsnog de zestiende plek pakken en een dubbel promotie/degradatieduel afdwingen. Op meer kunnen jullie niet rekenen?

Koen Casteels: "Nee, maar hoop doet leven. Het wordt sowieso niet gemakkelijk, want mogelijk krijgen we ook nog eens met FC Kaiserslauteren of FC Köln twee ex-eersteklassers voorgeschoteld. We zullen er ons mentaal stevig voor moeten opladen. Maar aan die sprankel hoop moeten we ons vastklampen."

S/VM: Hoe staat het met jullie weerbaarheid?

"Ik zal je verrassen, maar dat valt nog vrij goed mee. Met onze nieuwe trainer Markus Gisdol werd er een positieve sfeer binnengebracht. Hij wilde ons slechts een keer op de stand wijzen, maar weigert te spreken over de matchen van de laatste kans. Binnen de kleedkamer wordt er eigenlijk niet echt aan een doemscenario gedacht."

S/VM: Waarom verzeilde Igor De Camargo, die sinds de winterstop wordt gehuurd van Gladbach, naar de invallersbank?

"Daar kan ik moeilijk een helder antwoord op geven. Een kwestie van keuzes, vermoed ik, want hij traint absoluut niet slecht. Maar Sven Schipplock wordt in de huidige 4-3-3 uitgespeeld als diepste spits, met in zijn steun Roberto Firmino. Misschien kan Igor zich opwerpen tot joker en redder, door ons tegen Werder Bremen, HSV en Dortmund aan de noodzakelijke punten helpen."

S/VM: Hoe dramatisch zou een eventuele degradatie zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling?

"Tja, dat zou alleszins niet leuk zijn. Ik krijg lovende commentaren in de Duitse pers en trek me daar aan op. Het liefst wil ik bij Hoffenheim eerste doelman zijn. Het gevoel zit goed en ik ben hier graag. Ik blijf ervan overtuigd dat ik veel zekerder overkom en meer rust uitstraal. De club wil terug naar zijn oorspronkelijke visie en jonge talenten de kans geven, om later met winst door te verkopen. Maar dat is eerder iets voor na het seizoen."

S/VM: Jullie lot is gekend: ofwel zeventiende eindigen en rechtstreeks zakken, of ten nadele van FC Augsburg alsnog de zestiende plek pakken en een dubbel promotie/degradatieduel afdwingen. Op meer kunnen jullie niet rekenen?Koen Casteels: "Nee, maar hoop doet leven. Het wordt sowieso niet gemakkelijk, want mogelijk krijgen we ook nog eens met FC Kaiserslauteren of FC Köln twee ex-eersteklassers voorgeschoteld. We zullen er ons mentaal stevig voor moeten opladen. Maar aan die sprankel hoop moeten we ons vastklampen."S/VM: Hoe staat het met jullie weerbaarheid?"Ik zal je verrassen, maar dat valt nog vrij goed mee. Met onze nieuwe trainer Markus Gisdol werd er een positieve sfeer binnengebracht. Hij wilde ons slechts een keer op de stand wijzen, maar weigert te spreken over de matchen van de laatste kans. Binnen de kleedkamer wordt er eigenlijk niet echt aan een doemscenario gedacht."S/VM: Waarom verzeilde Igor De Camargo, die sinds de winterstop wordt gehuurd van Gladbach, naar de invallersbank?"Daar kan ik moeilijk een helder antwoord op geven. Een kwestie van keuzes, vermoed ik, want hij traint absoluut niet slecht. Maar Sven Schipplock wordt in de huidige 4-3-3 uitgespeeld als diepste spits, met in zijn steun Roberto Firmino. Misschien kan Igor zich opwerpen tot joker en redder, door ons tegen Werder Bremen, HSV en Dortmund aan de noodzakelijke punten helpen."S/VM: Hoe dramatisch zou een eventuele degradatie zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling?"Tja, dat zou alleszins niet leuk zijn. Ik krijg lovende commentaren in de Duitse pers en trek me daar aan op. Het liefst wil ik bij Hoffenheim eerste doelman zijn. Het gevoel zit goed en ik ben hier graag. Ik blijf ervan overtuigd dat ik veel zekerder overkom en meer rust uitstraal. De club wil terug naar zijn oorspronkelijke visie en jonge talenten de kans geven, om later met winst door te verkopen. Maar dat is eerder iets voor na het seizoen."