Je hebt met Wenger, Guardiola en Mourinho gewerkt. Ben je gedoemd om ook trainer te worden?

Fàbregas: "Mijn geluk is dat ik van de besten leer. Je vergeet Del Bosque trouwens nog. Ik sla nu kennis op die ik altijd in mijn rugzak zal hebben. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ik heb het gevoel dat ik nooit iets buiten het voetbal zal kunnen doen. Ik denk ook dat ik de persoonlijkheid heb om trainer te worden, maar we zien wel. Als ik me iets zie doen, is het wel op die bank zitten en dag na dag op het terrein staan. Ik denk wel dat ik trainer ga worden, ja."

Zijn Guardiola en Mourinho erg verschillend?

"Ze hebben één ding gemeen: het zijn winnaars. Ze haten het allebei om te verliezen. Ze lijken meer op elkaar dan veel mensen zouden denken, hoewel ze niet op dezelfde manier werken. Mourinho vraagt van ons dat we aantrekkelijk voetbal spelen. Onze ploeg neemt geen afwachtende houding aan, we vallen aan en laten de bal rondgaan."

Had je ooit gedacht dat je onder Mourinho zou werken?

"Drie jaar geleden niet, maar in het leven kan het snel keren en nog meer in het voetbal. We hadden bij Barça een erg sterke rivaliteit met Mou, maar ik heb hem nooit gehaat of zo. Toen ik nog bij Arsenal speelde, had ik vaak ook aanvaringen met John Terry, maar uiteindelijk zijn het ook maar mensen."

Je speelde bij Barça met Messi. Wie is de Messi van Chelsea?

"Hazard, hij is indrukwekkend. Ze zijn zelfs lichamelijk gelijkaardig, met een laag zwaartepunt, je krijgt hen niet zomaar omver. Hazard is eerlijk, hij wil altijd voetballen, hij twijfelt niet. Hij heeft de kwaliteiten om heel ver te geraken, maar hij moet nog ambitieuzer zijn voor doel."

Je hebt met Wenger, Guardiola en Mourinho gewerkt. Ben je gedoemd om ook trainer te worden?Fàbregas: "Mijn geluk is dat ik van de besten leer. Je vergeet Del Bosque trouwens nog. Ik sla nu kennis op die ik altijd in mijn rugzak zal hebben. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ik heb het gevoel dat ik nooit iets buiten het voetbal zal kunnen doen. Ik denk ook dat ik de persoonlijkheid heb om trainer te worden, maar we zien wel. Als ik me iets zie doen, is het wel op die bank zitten en dag na dag op het terrein staan. Ik denk wel dat ik trainer ga worden, ja."Zijn Guardiola en Mourinho erg verschillend?"Ze hebben één ding gemeen: het zijn winnaars. Ze haten het allebei om te verliezen. Ze lijken meer op elkaar dan veel mensen zouden denken, hoewel ze niet op dezelfde manier werken. Mourinho vraagt van ons dat we aantrekkelijk voetbal spelen. Onze ploeg neemt geen afwachtende houding aan, we vallen aan en laten de bal rondgaan."Had je ooit gedacht dat je onder Mourinho zou werken?"Drie jaar geleden niet, maar in het leven kan het snel keren en nog meer in het voetbal. We hadden bij Barça een erg sterke rivaliteit met Mou, maar ik heb hem nooit gehaat of zo. Toen ik nog bij Arsenal speelde, had ik vaak ook aanvaringen met John Terry, maar uiteindelijk zijn het ook maar mensen."Je speelde bij Barça met Messi. Wie is de Messi van Chelsea?"Hazard, hij is indrukwekkend. Ze zijn zelfs lichamelijk gelijkaardig, met een laag zwaartepunt, je krijgt hen niet zomaar omver. Hazard is eerlijk, hij wil altijd voetballen, hij twijfelt niet. Hij heeft de kwaliteiten om heel ver te geraken, maar hij moet nog ambitieuzer zijn voor doel."