Het gebeurde afgelopen zaterdag in de laatste minuten van de wedstrijd tussen Barcelona en Sevilla, die op 0-0 eindigde. Lionel Messi stond op het punt om een strafschop te nemen - die door keeper Javi Varas gestopt zou worden - toen Sevillaspits Frédéric Kanouté een woordenwisseling had met Cesc Fábregas, hem in het gezicht sloeg en op de grond duwde.

Wat tussen de twee gezegd werd, was niet duidelijk, maar omwille van zijn reactie werd Kanouté prompt het veld afgestuurd met een rode kaart.

Na de wedstrijd werd druk gespeculeerd over de aard van de uitlatingen van Fábregas aan het adres van Kanouté, die bekendstaat als een erg rustige jongen. Sommigen insinueerden dat die racistisch geweest zouden zijn.

De Frans-Malinese aanvaller, die moslim is, wilde het voorval echter zo snel mogelijk achter zich laten, zo meldde hij zondag al op Twitter. "Ik heb veel spijt over wat er gebeurd is. Het was geen voorbeeld. Niettemin was er een provocatie en een belediging, zoals jullie weten. Laat het nu rusten. Bedankt."

Niet lang daarna reageerde Fábregas, ook op twitter. "Ik voetbal al heel mijn leven met spelers van over de hele wereld en van alle religies. Ik deel de kleedkamer met een Malinees (Keita, nvdr), ik heb een arabische tatoeage en mijn vriendin is van Libanon. Meer bewijzen kunnen er niet zijn."

Een paar uur laten postte Fábregas een nieuw bericht: "Ik heb zonet getelefoneerd met Kanouté en we hebben het incident van gisteren uitgepraat. We hebben elkaar vergiffenis gevraagd."

Tegelijkertijd meldde Kanouté iets gelijkaardigs: "Alles is uitgeklaard, we zijn twee volwassenen die zich bewust zijn van hun schuld gisteren. Dit hoofdstuk is afgesloten." (SVH)

Het gebeurde afgelopen zaterdag in de laatste minuten van de wedstrijd tussen Barcelona en Sevilla, die op 0-0 eindigde. Lionel Messi stond op het punt om een strafschop te nemen - die door keeper Javi Varas gestopt zou worden - toen Sevillaspits Frédéric Kanouté een woordenwisseling had met Cesc Fábregas, hem in het gezicht sloeg en op de grond duwde. Wat tussen de twee gezegd werd, was niet duidelijk, maar omwille van zijn reactie werd Kanouté prompt het veld afgestuurd met een rode kaart. Na de wedstrijd werd druk gespeculeerd over de aard van de uitlatingen van Fábregas aan het adres van Kanouté, die bekendstaat als een erg rustige jongen. Sommigen insinueerden dat die racistisch geweest zouden zijn. De Frans-Malinese aanvaller, die moslim is, wilde het voorval echter zo snel mogelijk achter zich laten, zo meldde hij zondag al op Twitter. "Ik heb veel spijt over wat er gebeurd is. Het was geen voorbeeld. Niettemin was er een provocatie en een belediging, zoals jullie weten. Laat het nu rusten. Bedankt." Niet lang daarna reageerde Fábregas, ook op twitter. "Ik voetbal al heel mijn leven met spelers van over de hele wereld en van alle religies. Ik deel de kleedkamer met een Malinees (Keita, nvdr), ik heb een arabische tatoeage en mijn vriendin is van Libanon. Meer bewijzen kunnen er niet zijn." Een paar uur laten postte Fábregas een nieuw bericht: "Ik heb zonet getelefoneerd met Kanouté en we hebben het incident van gisteren uitgepraat. We hebben elkaar vergiffenis gevraagd."Tegelijkertijd meldde Kanouté iets gelijkaardigs: "Alles is uitgeklaard, we zijn twee volwassenen die zich bewust zijn van hun schuld gisteren. Dit hoofdstuk is afgesloten." (SVH)