De Spaanse international Cesc Fabregas heeft een contract van vijf seizoenen getekend bij FC Barcelona.

Fabregas (24) verkast van Arsenal naar Barcelona voor een transfersom van 29 miljoen euro, zo maakte de Catalaanse vicevoorzitter Josep Maria Bartomeu maandag bekend. Daar kan 5 miljoen euro bovenop komen als 'Barça' de komende vijf jaar twee keer de landstitel (twee miljoen per titel) en één keer de Champions League (één miljoen) wint.

Ook de Spaanse international zelf doet nog een duit in het zakje: van zijn jaarsalaris bij Barcelona gaat tot 2016 elk jaar 1 miljoen euro naar de ploeg van Thomas Vermaelen.

Fabregas, die gisteren officieel werd voorgesteld in Nou Camp, zal bij Barcelona het rugnummer 4 dragen. "Dit is de grootste uitdaging van mijn leven. Ik zal samenspelen met de besten van de wereld en tegen de besten van de wereld", reageerde hij nadat de transfersoap rond zijn persoon eindelijk was afgerond. (BelgaKVDA)

De Spaanse international Cesc Fabregas heeft een contract van vijf seizoenen getekend bij FC Barcelona. Fabregas (24) verkast van Arsenal naar Barcelona voor een transfersom van 29 miljoen euro, zo maakte de Catalaanse vicevoorzitter Josep Maria Bartomeu maandag bekend. Daar kan 5 miljoen euro bovenop komen als 'Barça' de komende vijf jaar twee keer de landstitel (twee miljoen per titel) en één keer de Champions League (één miljoen) wint. Ook de Spaanse international zelf doet nog een duit in het zakje: van zijn jaarsalaris bij Barcelona gaat tot 2016 elk jaar 1 miljoen euro naar de ploeg van Thomas Vermaelen. Fabregas, die gisteren officieel werd voorgesteld in Nou Camp, zal bij Barcelona het rugnummer 4 dragen. "Dit is de grootste uitdaging van mijn leven. Ik zal samenspelen met de besten van de wereld en tegen de besten van de wereld", reageerde hij nadat de transfersoap rond zijn persoon eindelijk was afgerond. (BelgaKVDA)