Veertiende (op achttien ploegen) in 01-02 was Westerlo's zwakste eindklassement in eerste klasse totnogtoe, maar nu lijkt de Parel der Kempen wel erg lang onderin te blijven hangen. De falende afwerking is volgens trainer Jan Ceulemans de belangrijkste verklaring voor de degradatieplaats waarop Westerlo na elf speeldagen staat.

"Ik denk dat we altijd onze kansen creëren en niet van de minste", zegt Ceulemans in Sport/Voetbalmagazine. "Je kunt niet constant druk leggen op de aanvallers, maar de realiteit is wel de realiteit: als we vorig jaar een goal kónden maken, dan máákten we ze."

Nu niet dus en dat staven ook de cijfers: met negen gemaakte doelpunten is Westerlo op Lierse na de minst scorende ploeg dit seizoen.

In zijn zo goed als onmogelijke zoektocht naar een opvolger voor Paulo Henrique kwam Westerlo al uit bij verschillende namen: de inmiddels alweer vertrokken Romulo, de van Cercle overgekomen William Owusu, Liliu die al aan zijn derde seizoen in de Kempen bezig is, Marcão die het moeilijk heeft, en oud-gediende Dieter Dekelver. "Over hem kan ik weinig negatiefs vertellen. Hij doet wat hij moet doen, behalve scoren."

Dus werd in de hoop op doelpunten dan maar Shlomi Arbeitman gehaald bij AA Gent. "Hij heeft dat degelijk gedaan, maar vorige week kreeg hij last van een blessure en nu weer. Je speelt zoals je traint, maar als je niet kan trainen... Een van de grote oorzaken is dat de competitie al bezig was toen de nieuwelingen kwamen. Als je ze gaat halen weet je dat het wat kan duren, maar we zitten in een situatie die niet echt gezond is. Je moet spelers hebben die het niveau halen."

Of er met Nieuwjaar nóg spelers gehaald zullen worden, hangt af van de positie in de rangschikking die de ploeg dan bekleedt, geeft Ceulemans aan.

Van één zaak is hij, de vooralsnog tegenvallende transfers van dit seizoen indachtig, wel al overtuigd: "Arbeitman hebben we maar voor één seizoen, Owusu ook, Dekelver is einde contract en Liliu en in mindere mate Marcão, omdat het zijn eerste jaar is, zijn vraagtekens. We moeten dus bezig zijn met volgend seizoen." (RDG)

Veertiende (op achttien ploegen) in 01-02 was Westerlo's zwakste eindklassement in eerste klasse totnogtoe, maar nu lijkt de Parel der Kempen wel erg lang onderin te blijven hangen. De falende afwerking is volgens trainer Jan Ceulemans de belangrijkste verklaring voor de degradatieplaats waarop Westerlo na elf speeldagen staat. "Ik denk dat we altijd onze kansen creëren en niet van de minste", zegt Ceulemans in Sport/Voetbalmagazine. "Je kunt niet constant druk leggen op de aanvallers, maar de realiteit is wel de realiteit: als we vorig jaar een goal kónden maken, dan máákten we ze." Nu niet dus en dat staven ook de cijfers: met negen gemaakte doelpunten is Westerlo op Lierse na de minst scorende ploeg dit seizoen. In zijn zo goed als onmogelijke zoektocht naar een opvolger voor Paulo Henrique kwam Westerlo al uit bij verschillende namen: de inmiddels alweer vertrokken Romulo, de van Cercle overgekomen William Owusu, Liliu die al aan zijn derde seizoen in de Kempen bezig is, Marcão die het moeilijk heeft, en oud-gediende Dieter Dekelver. "Over hem kan ik weinig negatiefs vertellen. Hij doet wat hij moet doen, behalve scoren." Dus werd in de hoop op doelpunten dan maar Shlomi Arbeitman gehaald bij AA Gent. "Hij heeft dat degelijk gedaan, maar vorige week kreeg hij last van een blessure en nu weer. Je speelt zoals je traint, maar als je niet kan trainen... Een van de grote oorzaken is dat de competitie al bezig was toen de nieuwelingen kwamen. Als je ze gaat halen weet je dat het wat kan duren, maar we zitten in een situatie die niet echt gezond is. Je moet spelers hebben die het niveau halen." Of er met Nieuwjaar nóg spelers gehaald zullen worden, hangt af van de positie in de rangschikking die de ploeg dan bekleedt, geeft Ceulemans aan. Van één zaak is hij, de vooralsnog tegenvallende transfers van dit seizoen indachtig, wel al overtuigd: "Arbeitman hebben we maar voor één seizoen, Owusu ook, Dekelver is einde contract en Liliu en in mindere mate Marcão, omdat het zijn eerste jaar is, zijn vraagtekens. We moeten dus bezig zijn met volgend seizoen." (RDG)